Kurt Vallé en Anneleen Vande Riviere winnen kletsnatte Kortrijk Loopt!

© (Foto ELD)
Redactie KW

Ruim 2.500 sportievelingen namen op Pinkstermaandag deel aan Kortrijk Loopt! voor Think Pink dat strijdt tegen borstkanker. Kurt Vallé en Anneleen Vande Riviere toonden zich de snelsten op de 11 kilometer. Mathijs Casteele en Audrey Goesaert waren primus op de 4,5 kilometer.

Een half uur voor het eerste startshot gingen de hemelsluizen open boven de Guldensporenstad. Dat hield de opgekomen deelnemers niet tegen op er een boeiende strijd van te maken. Op de 11 kilometer nam Kurt Vallé (38) al vlug het initiatief. De atleet uit Moorsele aangesloten bij AVR liep zowat de ganse wedstrijd op kop en zegevierde dan ook met een handvol seconden voorsprong. Daarachter streden Christophe Nicolaij, Bram Verschatse en Bjarne Vanderbeken voor de overige podiumplaatsen. Kortrijkzaan Nicolaij haalde het uiteindelijk voor Verschatse uit Roeselare. Vanderbeken uit Marke werd vierde.

Bij de dames was Anneleen Vande Riviere de snelste. De Zultse haalde het net als vorig jaar eenvoudig. Charlotte Dewilde uit Wevelgem werd knap tweede en Maaike Ryngaert uit Heule derde.

Op de 4,5 kilometer kon Hans Omey bij winst voor de zevende keer op een rij het zegegebaar maken. De Waregemnaar nam dan ook meteen het initiatief en opende verschroeiend. Kortrijkzaan Mathijs Casteele pikte zijn wagentje aan. Bij de eerste helling ging Casteele volop door en kon een kloofje slaan. Een voorsprong die hij voor eigen publiek niet meer uit handen zou geven. Daan Dhondt uit Kruisem mocht als derde mee het podium op.

Bij de dames was het Audrey Goesaert die meteen haar intenties duidelijk maakte. Lies Deruddere uit Wevelgem en de Ingooigemse Ann Parmentier volgden in haar spoor. Goesaert moest temporiseren waardoor het drietal terug bijeen kwam. Deruddere moest als eerste de rol lossen. Parmentier klampte nog een tijdje aan maar moest uiteindelijk de zege aan Goesaert laten.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.