Kunnen Coppejans en Desein zich plaatsen voor hoofdtabel Australian Open?

Redactie KW

Vijf Belgische mannen trachten zich via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel van de Australian Open (18-31 januari), het eerste grandslamtornooi van het jaar. De organisatie gaf dinsdag de loting vrij.

Ruben Bemelmans (ATP 107) is het tweede reekshoofd en opent tegen de Australiër Harry Bourchier (ATP 505). In hetzelfde kwart van de tabel staat Niels Desein uit Gistel (ATP 271) tegenover de Taiwanees Tsung-Hua Yang (ATP 209).

Germain Gigounon (ATP 264), Yannick Mertens (ATP 202) en Kimmer Coppejans (ATP 127) staan in de onderste tabelhelft. Gigounon is in ronde 1 gekoppeld aan de Spanjaard Jordi-Samper-Montana (ATP 198). Mertens neemt het op tegen de Oezbeek Farrukh Dustov (ATP 163). Oostendenaar Kimmer Coppejans, het veertiende reekshoofd, start zijn tornooi tegen de Australiër Alex De Minaur (ATP 1.574).

Wie drie kwalificatiewedstrijden wint, mag naar de hoofdtabel. Duels tussen Belgen zijn in deze voorronde niet mogelijk.

David Goffin (ATP 16) en Steve Darcis (ATP 109) zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Daarvoor wordt vrijdag geloot.

De kwalificatietabel bij de vrouwen is nog niet bekendgemaakt.

(Belga)