Kub Koercheval feestelijke opener van drafseizoen in Waregem

Stadsbestuur, Waregem Draaf en Laurent Van Parys & Maxim Declercq op de piste van de hippodroom voor de voorstelling van de eerste editie van Kub Koercheval. (foto DJW)
Stadsbestuur, Waregem Draaf en Laurent Van Parys & Maxim Declercq op de piste van de hippodroom voor de voorstelling van de eerste editie van Kub Koercheval. (foto DJW)
Redactie KW

Kub Koercheval is het nieuwe paardenfestijn op de hippodroom dat wegens corona is uitgesteld naar zaterdag 3 juli. Initiatiefnemers zijn Maxim Declercq en Laurent Van Parys die eerder al twee jaar de pop-up bar Der Tiroler op de terreinen van Renson openhielden.

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat de opening van het drafseizoen die in normale omstandigheden altijd op 1 mei staat geprogrammeerd nu noodgedwongen verhuist naar de eerste zaterdag van juli. Intussen is het seizoen wel al bezig, De officiële opener volgt dus binnen ruim twee maanden. Die krijgt de naam Kub Koercheval mee, een samenvoeging van de Waregemse projectontwikkelaar Kub, de ‘openingskoerse’ en het Franse woord voor ‘paard’.

“Het moet een volksfeest worden”, zeggen Maxim Declercq & Laurent Van Parys die graag zoveel mogelijk Waregemnaars willen op hun eerste editie van Kub Koercheval. Voor hun nieuwe initiatief kregen zij de toestemming van het stadsbestuur en paardenvereniging Waregem Draaft , organisator van het koerseseizoen dat loopt van 1 mei tot halfweg september. “Normaal krijg je voor de opening van de draf enkel paardenliefhebbers naar de hippodroom. Wij willen veel meer mensen bereiken en hopen dat die ook komen naar het volksfeest. Daarvoor hebben wij een heel programma met randanimaties klaar. Die zorgen voor fun tussen de verschillende rennen door. Een hele namiddag feest, dat is waarop wij mikken.”

Eigenlijk hadden Maxim & Laurent als vorig jaar Kub Koercheval willen organiseren maar ook toen was corona de spelbreker. “Nu hopen wij door alles tot begin juli uit te stellen dat de maatregelen tegen dan zijn versoepeld. Maar dat is natuurlijk niet honderd procent zeker. Welke animaties op het programma staan? Onder andere optredens van verschillende artiesten die voor ambiance moeten zorgen. Die wisselen wij af met dj’s en met fanfares. Deze mix is nodig om er een geslaagd volksfeest van te maken. Toch ook deze opmerking: wij kunnen pas organiseren vanaf 1000 tot 1500 man. En wij hebben de ambitie om te groeien. In de toekomst zo’n 3000 tot 4000 Waregemnaars die naar Kub Koercheval komen: dat is de uitdaging!”

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier