KTK in ‘t Vrije pakte drie interclubtitels

KTK in 't Vrije speelde gewestelijk kampioen met drie ploegen, met onder andere v.l.n.r.: Frank Delannoit, Rosa Barzeele, Danny Corty, Ingeborg Maddelein, Greet Herteleer, Johan Haerynck, Marie-Anne Van Kerschaever en Danny Vanderkeren.
Redactie KW

KTK in ‘t Vrije uit Sint-Kruis viert tot op heden in interclub drie kampioenenploegen. In DG 50-60/1, DD 50/1 en D45/1. De club maakt zich ondertussen op voor een nieuw dubbeltornooi. “Alles staat uiteraard in het teken van het WK voetbal.”

Dames 45/1, zij het nu Supra Gewestelijk met TC Orscamp en TC Zomergem, speelde vorig jaar de finale van België, Dubbel Dames 50/1 zijn toen ook doorgegaan en waren dit keer in de finale sterker dan TC Logan (3-1). In dubbel gemengd 50-60 deed ‘t Vrije voor de eerste keer mee, zij het enkel uit en thuis tegen TC Duinbergen. Dankzij meer gewonnen sets werd ‘t Vrije een derde keer West-Vlaams kampioen. “Voor onze club zijn die drie titels niet zo verrassend”, klinkt Wim Blontrock. “Wij teren al jaren op een vaste kern van leden die heel veel tennist en dit zijn toevallig ook die mensen. Het is eigenlijk een mix van die drie ploegen. Iedereen deed wel een keer in een bepaalde reeks mee.”

‘t Vrije beschikt momenteel over 22 ploegen in interclub, vergelijkbaar met de andere jaren. Opvallend: er was slechts een jeugdploeg in Jongens U13/4, met Edward Hespeel, Arne Van De Water en Sander Priem. “Dit is misschien wel een aandachtspunt binnen onze club, dat we de jeugd actiever en warm moeten maken voor interclub. Er zijn genoeg jeugdleden die training volgen, een deel daarvan is al bij de volwassenen actief. Anderen zijn te recreatief bezig om er al een interclubploeg van te maken.”

Eén van de jeugdleden die op zesjarige leeftijd in ‘t Vrije begon en het trouwens bijzonder goed doet bij de dames is Leonie Cornilly. Zij won de finale in D3 in KTC Isis tegen Delphine Renty (Ostend TC). “Het was een moeilijke match. Dit keer toonde Leonie net iets meer karakter om te winnen. Ze is nu C+15/1. Ze wordt goed begeleid, volgt les in het KTA met een tennisspecialisatie, plus een aantal uren bij mij hier in de club.”

‘t Vrije voerde als een tennisclub met een traditioneel bestaan een verjonging door in het bestuur, met Bruno Beheyt en Bart Vanhoorne als nieuwe leden. Christian Marechal stopte als penningmeester. Verder is er het feestcomité en het uitgebreide sportcomité. Vanaf 21 juni organiseren zij het dubbeltornooi. “Er zijn een paar thema-avonden met betrekking tot het WK voetbal, alle matchen van de Rode Duivels worden uitgezonden. We proberen het zo tof mogelijk te maken. Alle ballen voor het tornooi worden gesponsord en in de goodiebag zitten voor iedere deelnemer ook nog enkele verrassingen”, besluit Wim Blontrock die op tweehonderd koppels hoopt. (ACR)