KTG Houtland op dreef in interclubseizoen

De ploegen en begeleiders tijdens de interclub van KTG Houtland en TC Kortemark vorige zondag: staande v.l.n.r. de thuisploeg met Pieter Van Eygen, Dieter Persyn, Wouter Haelewyn, Igor Depecker, Koen Pirlet en Kevin Van Colen en zittend TC Kortemark met Marc Muylle, Jochen Debruyne, Jasper Vermeulen en Sybren Muylle.
Redactie KW

KTG Houtland, de Torhoutse tennisclub op het mooie domein achter De Warande, is momenteel goed op dreef in de interclubcompetities. Vorige zondag werd in de achtste finale van de gewestelijke eindronde bij de Heren 6 (30-60 punten) TC Kortemark geklopt met 4-2.

“Houtland slaagde er in de enkelspelen al in om het laken naar zich toe te halen”, aldus penningmeester Igor Depecker. “We leidden na die enkelspelen met 3-1. In de dubbelspelen won elke club één wedstrijd, wat de eindscore op 4-2 bracht. Het was vreselijk warm om te tennissen, maar iedereen gaf het beste van zichzelf. Straks trekken onze Heren 6 naar KTC Isis in Izegem voor de kwartfinale. We duimen.”

Momenteel zijn er nóg jeugd- en volwassenenploegen van KTG Houtland in de running voor de eindronden van de interclubcompetitie. “Het loopt dus lekker”, vervolgt Igor. “Ik zet onze succesvolle teams even snel op een rijtje. Vooreerst zijn er de Jongens U11/3 met Warre Adriaanse en Noah Lenaerts. Zij spelen de achtste finale van de eindronde op bezoek bij TC Bosterhout in Meulebeke. Daarnaast hebben we de Jongens U11/3 met Jorre Vandenberghe en Cedric Boi. Ook zij spelen de achtste finale van de eindronde, met name thuis tegen TC Logan Jabbeke. Voorts hebben we de Jongens U9/2 met Rémi Marrecau en Julien Degryse. Zij spelen de halve finale van de eindronde thuis tegen stadsgenoot TC De Koddaert. Een derby!”

“Ook onze Jongens U13/4 met Isaak Stael en Floren Casier doen het uitstekend. Zij betwisten de achtste finale van de eindronde op bezoek bij TC Yper. En ten slotte zijn er nog de Heren 35/5 met Kevin Van Colen, Christophe Rigaut, Pieter Van Eygen, Pieter Vansteenkiste, Kris Decloedt en Pieter Passchyn. Zij komen uit in de achtste finale van de eindronde, thuis tegen TK De Blauwe Reiger uit Brugge.”

Intussen naderen de zomertornooien van KTG Houtland met rasse schreden. Het wordt bijgevolg weer superdruk voor voorzitter Nicole Devriese en haar schare bestuursleden en medewerkers.

“We pakken traditioneel uit met ons Open Tornooi, dit keer van 9 tot en met 22 juli”, aldus Nicole. “Dat tornooi wordt zoals gewoonlijk geleid door Evelyne Desimpel. Ik sta haar bij waar mogelijk. Het wordt straks op onze tennisvelden achter De Warande dus weer een drukke bedoening. Sinds we over ons nieuw clubhuis beschikken, hebben we gelukkig veel meer comfort om het tornooi te organiseren. Uiteraard zijn ook de spelers en speelsters blij met de eigentijdse accommodatie. Voor Evelyne en mij is het hopen op een vlot en sportief verloop. En op tevreden deelnemers.”

En dan is er nog het jeugdtornooi. “Dat tornooi organiseren we elk jaar, eveneens in de zomervakantie”, vervolgt Nicole. “Dit jaar staat het gepland van 18 tot en met 26 augustus. Het wordt al te vaak gezegd, maar het is effectief de spijker op de kop: investeren in de jeugd, is investeren in de toekomst. Van onze 25 ploegen die in de interclubcompetitie aantreden, zijn er 13 jeugdploegen en dat doet plezier. Dat we tot Jeugdvriendelijke Tennisclub én erkende Kids Tennisschool zijn uitgeroepen, bevestigt wat al langer klopt, met name dat we over een voortreffelijke jeugdwerking beschikken. En dat willen we koste wat het kost zo houden.”