KTC Brugge bestaat 90 jaar en organiseert Brugs tenniskampioenschap

Anthony Verbrugghe in bijzijn van de ploeg Heren 7 (4 spelers) met v.l.n.r.: Pieter Blondeel, Stefaan Schatteman, Wannes Belaen, Stijn Van Wynsberghe en de jongeren Ivanna en Andres Verbrugghe, Wolf en Raven Blondeel.
Redactie KW

KTC Brugge kende een enorme groei en zag het ledenaantal de voorbije jaren maar liefst verviervoudigen. De club maakt zich nu op voor een nieuw dubbel- en enkeltornooi. Na de zomer zorgt KTC voor de organisatie van een Brugs kampioenschap in het enkelspel.

De Koninklijke Tennis Club Brugge zag de voorbije jaren haar ledenaantal verviervoudigen. “Eind vorig seizoen sloten we af op 405 leden en moesten we door de beperking in terreinen zelfs een ledenstop invoeren”, weet Anthony Verbrugghe, die samen met zijn gezin voor de uitbating van de tennisclub instaat. “Bij aanvang van de zomer staat de teller op ruim 300. Het gaat opnieuw de goede richting uit, maar we willen kwaliteit blijven leveren.”

Op maandag 25 juni start bij de club in Assebroek onder leiding van Karen Blondeel en François Simonart het enkel- en dubbeltornooi. “De combinatie van enkel- en dubbelspel is tot een traditie uitgegroeid. Ook hierin zijn we vorig jaar naar 400 inschrijvingen gestegen. We beginnen iets eerder omdat we rekening houden met een periode waarin er in andere clubs minder gelijkaardige tornooien op het programma staan. Andere tornooien werden verplaatst van datum en wij zijn daarin gevolgd.” Het tornooi vangt twee dagen eerder aan. “In plaats van op woensdag, beginnen we nu op maandag. Dat geeft ons meer tijd om alle matchen te laten spelen, uiteraard rekening houdend met de weersomstandigheden.”

Voor de interclub is het aantal ingeschreven ploegen afhankelijk van het aantal terreinen. Ook daar zit KTCB aan het maximum. “We hadden ook een U9, met onder meer mijn dochter Ivanna. We beschikken al een paar jaar over jongeren. Die hebben we nu competitief laten spelen, in een jongens- en meisjesgroep. In hun eerste jaar als instap hebben ze het bijzonder goed gedaan”, vindt de jeugdverantwoordelijke.

KTCB organiseert van 13 tot en met 26 augustus een Brugs kampioenschap in het enkelspel. “Dit vond destijds In ‘t Vrije plaats”, weet Anthony. “Mijn ouders hebben daar mee hun schouders onder gezet. Ik heb dat heropgevist, ook al omdat we 90 jaar bestaan. Vorig jaar hebben we alle voorzitters van de Brugse clubs aangeschreven. Dat is heel positief onthaald en het is de bedoeling dat die clubs ook een handje toesteken.”

Er zijn ook nevenactiviteiten gepland, maar dan niet alleen op de terreinen van KTCB. “Het tennissen zal bij goed weer hier gebeuren, bij regenweer kunnen we in de indooraccommodatie van Brughia en Witte Beer terecht. Er is een open reeks en rekening houdend met de klassementen worden er poules samengesteld. De hoog geklasseerde spelers komen later aan de bak. Er zijn ook criteria aan verbonden: je moet minstens 16 jaar zijn, Bruggeling zijn of al twee jaar in Brugge wonen. Ook iemand die al twee jaar bij een Brugse tennisclub aangesloten is, mag deelnemen”, besluit Anthony Verbrugghe. (ACR)