KTC Azalea in Brugge gaat voor twee extra padelterreinen

De tennisclub langs de Sint-Pietersgroenestraat investeert verder in een upgrade van het terras en in twee extra padelterreinen. Het gaat om een investering van bijna 100.000 euro.

KTC Azalea gaat naar vijf padelterreinen en vier velden om tennis te beoefenen. © GF

KTC Azalea in Sint-Pieters brengt reeds 85 jaar sport en plezier. Naast tennis komen ook bridge, voetbal, fietsen, darts en petanque aan bod. Op de site werden in mei 2018 ook nog eens twee terreinen om aan padel te doen in gebruik genomen. In maart 2019 volgde een derde terrein en binnenkort volgt er een uitbreiding naar vijf.

Voorzitter Tom Vuylsteke: “Er wordt extra geïnvesteerd omdat we op onze club merken dat padel in de lift zit. Wekelijks hebben we nieuwe leden die deze sport willen ontdekken en lessen wensen te volgen. Dit brengt uiteraard een hogere bezetting met zich mee waardoor er lang op voorhand gereserveerd moet worden om in de piekuren te kunnen spelen. Met deze uitbreiding maken we het voor onze eigen leden dus iets comfortabeler om een terrein te boeken.”

Upgrade voor terras

De afspraken met de firma die instaat voor de aanleg zijn gemaakt. “Het is bedoeling van zodra de weersomstandigheden iets gunstiger zijn om met de werkzaamheden te starten. Er wordt een kleine 100.000 euro extra in onze club geïnvesteerd”, weet de voorzitter. “Niet alleen aan de terreinen wordt er gewerkt. Het terras ernaast krijgt tevens een mooie upgrade zodat de padelbeleving top zal zijn.”

De twee nieuwe padelterreinen komen in de plaats van één tennisveld. Zo komen er straks vijf pleinen om padel te beoefenen en vier om te tennissen. “Het typische Azalea-uitzicht met het groene grasveld centraal willen we behouden. Voor de tennisliefhebbers wordt een extra breed pad voorzien, met voldoende ruimte voor tafeltjes met stoelen. Ook voor de beoefenaars van petanque wordt gekeken of er naast hun speelvelden een extra terras kan worden aangelegd.

Volk aanwezig

Omwille van de coronapandemie was het net zoals voor alle sportclubs een speciaal seizoen. “We zijn gestart en gestopt met een lockdown”, klinkt de voorzitter. “Geen enkel typisch Azaleafeest kon plaatsvinden, twee padelcompetities moesten worden gestopt en de tenniscompetitie is zelfs niet gestart. Door het succes van padel was er in onze club altijd wel volk. Hiernaast werd er opnieuw elke week meermaals gefietst, de bridge en het darts werden opgestart en er kon zo goed als dagelijks petanque gespeeld worden. Er viel dus wel wat te beleven, maar niet zoals andere jaren natuurlijk.”

Als club moet KTC Azalea zich in regel stellen met de beslissingen van de overheden en de overkoepelende federatie Tennis Vlaanderen. “De maatregelen zijn wat ze zijn. Streng maar nodig. Het is echter niet altijd logisch wat niet mag. Volgens mij kan het weinig kwaad om outdoor dubbel te spelen, maar als club bewaken we wel de genomen beslissingen”, besluit Tom Vuylsteke. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.