Kruim van Vlaamse turnsters komend weekend te gast in Brugge

Het Team Brugge dat eind deze maand op veel deelnames hoopt tijdens het Belgisch kampioenschap.
Redactie KW

Team Brugge organiseert komend weekend in Sport Vlaanderen in Assebroek het VK toestelturnen voor meisjes. “We hopen op drie of vier medailles. We leggen de lat niet zo hoog. We willen eerder een goede basisopleiding voor onze gymnasten en ze mentaal sterker maken. De beloning komt later wel.”

Team Brugge is de samenwerking tussen Rust Roest Brugge en Turnclub Varsenare-Oostkamp. De gymnasten werken onder een trainer en vormen mixgroepen op basis van hun talenten, zodat ze het maximum uit zowel de kinderen als de trainers kunnen halen. “De hoofdreden is dat we op lange termijn een sterke regio Brugge in de gymnastiek willen maken en dat kan alleen maar door goed samen te werken”, vindt trainster Ilse Vanhoorelbeke.

Daarnaast is er nog het Opleidingscentrum RegioClub Brugge, onder leiding van Filine Verheire. Dat is het A-niveau met de bedoeling dat ze naar de topsportschool in Gent kunnen doorstromen. Ook zij nemen aan het Vlaams kampioenschap deel. “Het is de eerste keer dat wij dat doen. Er bleek bij Gymfed geen organisator voor dit Vlaams kampioenschap. Filine en ik hadden plannen om dit volgend jaar te doen. Dat lukte niet meer, dus hebben we de krachten gebundeld om het dit jaar als team te doen. Ook al hadden we maar zes weken tijd.”

Vrijdagavond wordt de grote sportzaal in Sport Vlaanderen met de nodige turntoestellen via Gymfed in gereedheid gebracht. De meisjes beginnen in olympische volgorde met sprong, gevolgd door brug met ongelijke leggers, de balk en de grondoefening. De jongste categorie doet bij de ongelijke leggers nog een extra oefening aan het rek.

Aan het Vlaams kampioenschap zullen 200 gymnasten uit 41 verschillende clubs deelnemen. Zij wisten zich via de provinciale voorrondes voor deze competitie te selecteren. Ze worden georganiseerd in het A-, B- en C-niveau en zijn op hun beurt goed voor een selectie voor de Belgische kampioenschappen in A- en B-niveau bij de meisjes en in A-niveau bij de jongens op 26 en 27 mei in Izegem. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier