Kruim van de dartsport te gast in Brugge

Redactie KW

Het allereerste Bruges Belfry Darts tornooi telt twee singletornooien die meetellen voor de BDO / WDF ranking. Scott Mitchel won de finale op zaterdag. Ook op zondag wordt er in de stadshallen onder het Brugse belfort gespeeld.

Dit is net als Open België een A-categorie tornooi, de hoogste in ons land. De organisatie, die kon rekenen op de medewerking van stad Brugge, is bijzonder trots dat zowel bij de heren als de dames een groot deel van de wereldtop aanwezig is. Naast een heren- en damestornooi, zijn er ook G-darters en bij de jeugd jongens en meisjes. Er zijn in Brugge ruim driehonderd dartsspelers te gast. Veel daarvan komen uiteraard uit Groot- Britannië. Zoals Glen Durrant. Hij won begin dit jaar het BDO World Darts Championship. Verder ook de Schot Ross Montgomery, de Engelse zevenvoudig grandslamfinalist Tony O’Shea, Scott Mitchell als wereldkampioen in 2015 en Darryl Fitton.

Veel topspelers aanwezig

Bij de dames is het uitkijken naar Deta Hetman, de nummer één op de wereldranglijst, de Nederlandse Aileen Degraaf en de Engelse tienvoudig wereldkampioene Trina Gulliver. Ook de beste Belgen zijn te gast: Geert De Vos, Davy Van Baelen en Roger Janssen. Zij waren op het voorbije BDO wereldkampioenschap. Bij de dames is er ondermeer Patricia De Peuter, als de huidige nummer één in ons land.

Er is een prijzenpot van ruim 20.000 euro. De winnaar bij de mannen ontvangt in Brugge zo’n 2.200 euro, bij de vrouwen is dat 1.200 euro. De toegang is gratis. De finale zaterdag bij de mannen werd met 3-1 door Scott Mitchell tegen Ross Montgomery.

De finale bij de dames was tijdens de eerste dag een Nederlands onderonsje, hier klopte Sharon Prins haar landgenote Aileen Degraaf. Het G-tornooi werd gewonnen door Vincent D’hondt, de Belgische tweevoudige WDDA World Master.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier