KRNS Oostende succesvol in Brugse duatlon

© Foto Henk Rogiers
Redactie KW

De Koninklijke Roeivereniging Brugge organiseerde voor de 23ste keer een duatlon voor junioren in het kader van het All-Roundcriterium van de Vlaamse Roeiliga. Met de medewerking van stad Brugge en de West-Vlaamse Roeiliga.

Het evenement heeft jaarlijks in oktober plaats voor jongens en meisjes van 12 en 14 jaar. Het is een combinatie van lopen en roeien, waarin ze telkens individueel starten. “Het loopparcours ging normaal gezien door het Waggelwaterbos, maar na de doorkomst van de storm Odette was het nog niet toegankelijk. Als alternatief hebben we dan voor een loopwedstrijd over het jaagpad langs het kanaal gekozen”, zegt organisator Frank Pottie.

Voor de 12-jarigen was het twee kilometer lopen, voor de 14-jarigen drie kilometer. Daarna roeiden de 58 deelnemers nog een wedstrijd in lijn. Voor de 12-jarigen was dit 500 meter, voor de 14-jarigen 1000 meter. Voor elk onderdeel, dus zowel voor het lopen als het roeien, werd een klassement opgesteld en op basis daarvan werden aan elke deelnemer punten toegekend. De eerste verdiende uiteraard de meeste punten en bijeen geteld gaven beide scores aan wie de duatlon won.

Top drie voor KRNS

Bij de meisjes 12 jaar ging de top drie naar KRNS Oostende met winst voor Phebe Vermander. Ella Peene eindigde tweede en Ines Laloo derde. Ook bij de jongens van die leeftijd was de eerste plaats voor de club uit Oostende met Robbe Boucquez voor Pepijn Van Canneyt (KRB) en Daan Driessen (KRNSO).

Bij de meisjes 14 jaar was het podium voor KRC Gent met Louise Gyssels als eerste voor Fiona Florquin en Dorien Speeckaert. Ook bij de jongens was de Gentse club het sterkst. Jonathan De Man eindigde als eerste voor zijn clubmakker Fin De Smet. Lukas Depla van het organiserende KRB werd derde.

Er werd ook nog een rangschikking opgemaakt waarin men moest uitmaken wie de beste club was. KR Club Gent haalde het met 671 punten voor KRNS Oostende (630) en KR Brugge (340). “We zijn alvast tevreden dat we dit opnieuw konden organiseren”, klinkt Frank Pottie. “Onze laatste wedstrijd, de Brugge Boat Race, was in maart net voor het ingaan van de lockdown. En nu hadden er, sedert de versoepeling van de maatregelen, nog maar een paar wedstrijden plaats.”

KR Brugge wilde naast de jeugdduatlon voor bedrijven uit de Brugse regio een tweede editie van de Corporate Challenge Cup organiseren. Die werd geschrapt omdat dit in deze coronatijden met bedrijventeams moeilijk te realiseren was. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier