https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KRNS Oostende en KR Brugge succesvol op BK

Coach Jeroen Neus (KRNSO) is duidelijk tevreden met de prestaties van de dames op het BK. © (Foto GF)
Redactie KW

In Hazewinkel had in het weekend het Belgisch kampioenschap voor grote boottypes plaats. Zowel KRNSO uit Oostende als de Koninklijke Brugse Roeivereniging (KRB) behaalden nationale titels, alsook mooie ereplaatsen.

Marlon Colpaert, Europees kampioen in lichte dubbel twee bij de U23, nam op zondag binnen zijn club uit Oostende in eenzelfde boot deel met Bram Decraecke. Het tweetal was goed voor een nationale titel, met winst voor Antwerpse RV en STUN Liège.

Erin Neus en Marit Janssens behaalden een eerste plaats bij de junioren in een lichte dubbeltwee. Goud was er tevens voor de dubbel vier bij de juniores met Neus, Janssens, Francken en Vanheste. Ook in vier zonder waren zij sneller dan hun clubgenoten Declercq, Boucquez, Van Belle en Nuytten. In een boot 8+ was er tevens een gouden medaille voor de Oostende juniores bij de dames.

Onder de Brugse boten ging de aandacht zondag naar de A-finale met een lichtgewicht en een zwaargewicht in een dubbel twee. Tibo Vyvey en Pierre De Loof van de Koninklijke Roeivereniging Brugge waren vier seconden sneller dan Niels Van Zandweghe en Tristan Vandenbussche van de Brugse Trimm en Roeiclub.

Nog voor KR Brugge was er goud voor de juniores 8+ met De Cock, Van Acker, Stieners, Vermeire, Karambizi, Desrumaux, Leys en Potti met De Grande als stuurman. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.