KRNS Oostende en KR Brugge openen BK lange boten succesvol

De 8+JM van KR Brugge was in Hazewinkel goed voor een gouden medaille. © gf
Redactie KW

Beide West-Vlaamse roeiverenigingen zorgen voor een Belgische titel in een acht met stuurman.

In Hazewinkel heeft dit weekend het derde deel van het Belgisch kampioenschap roeien plaats. De Brugse roeiers, Niels Van Zandweghe (BTR), Pierre De Loof en Tibo Vyvey (KR Brugge) die vorig weekend succesvol waren op EK in Polen zijn er niet bij.

Zaterdag op de eerste dag van het BK ging het eerste goud naar KRNS Oostende met Nina-Maria Colpaert en Nathanja Knockaert in een lichte dubbeltwee. Beiden legden de afstand van 2000 meter af in 8:14’23” en klopten een Brusselse boot en twee Gentse.

Ook de junior acht met stuurman bij de dames van de roeiclub uit Oostende kon vieren, want ook zij behaalden de nationale titel. Het goud ging naar Marit Janssens, Jolijn Declercq, Phoebe Dewitte, Stien Vanbelle, Erin Neus, Rania Nagels, Astrid Van Roy en Leon Ackein als stuurman. Zij legden de afstand af in 7:17’02 en waren hiermee sneller dan twee achtriemen van KRCG. Marit en Astrid waren later op de dag ook nog eens goed voor zilver in een lichte dubbeltwee.

Een derde Belgische titel voor KRNSO was er voor de lichte dubbel vier bij de mannen met Thijs Nieuwenhuyse, Bram Decraecke, Europees kampioen Marlon Colpaert en Billie Dewitte.

Zilver was er nadien voor KRB met een dubbel vier. Arthur Van Welden, Sander De Witte, Lucas Deknock en Bram Van Acker roeiden ook in vier zonder en waren ook in die boot goed voor een tweede plaats. In een vier dubbel bij de vrouwen ging er brons naar KRNSO, met Luca Colpaert, Tine Verstraete, Ilse Vandenhouweele en Eline Van Loke. Eline en Ilse, als winnaar van de containercup voor studenten, was later nog goed voor brons in een gemixte dubbelvier met Alexandre Deswaef en Quinten Barbez.

KRNSO was goed voor goud in de lichte dubbel vier bij de mannen met v.l.n.r.: Billie Dewitte, Marlon Colpaert, Thijs Nieuwenhuyse en Bram Decraecke.
KRNSO was goed voor goud in de lichte dubbel vier bij de mannen met v.l.n.r.: Billie Dewitte, Marlon Colpaert, Thijs Nieuwenhuyse en Bram Decraecke.© gf

De dag werd afgesloten met de race bij de junior mannen in een acht met stuurman. Bij de jonge roeiers van KR Brugge vormde die race de voorbije maanden prioriteit, ook al werden er omwille van corona geen wedstrijden geroeid. KRB werd vorig jaar tweede en was er nu vooral op gebrand om te winnen. De Bruggelingen finishten na twee kilometer in 6:09’21” en waren hiermee ruim vier seconden sneller dan KRC Gent. De acht voor KRB werden gevormd door Arnaud De Cock, Senne Stieners, Brent Van Acker, August Vermeire, Rowan Leys, Cedric Desrumaux, Lucas Karambizi en Arnout Pottie. Jean-Pierre Hernou fungeerde als vanouds als stuurman. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier