Kris Princen en Bram Eelbode winnen 59e Conxion Omloop van Vlaanderen

Winnaar Kris Princen met zijn West-Vlaamse copiloot Bram Eelbode. © foto DM
Redactie KW

Dit weekend waren de tenoren van het Belgisch kampioenschap rally aan de slag in en rond Roeselare voor de zevende wedstrijd van hun titelstrijd. De Limburger Kris Princen, met Bram Eelbode (Beernem) als copiloot, leidde de rally van start tot finish en komt dankzij deze zege tot op vier punten van Vincent Verschueren die met zijn tweede plaats de schade kon beperken.

Vrijdagavond nam Kris Princen de beste start en bouwde hij een voorsprong van elf seconden uit op Vincent Verschueren. Zaterdag ging de Limburger dan gewoon op zijn elan verder en ondanks fel aandringen van Vincent Verschueren kwam de zege niet meer in gevaar.

Voor Princen is dit de derde zege van het seizoen en ook de derde maal dat hij de Omloop van Vlaanderen op zijn naam schrijft. “We zijn hier gestart met de afstellingen die we tijdens het zaterdaggedeelte van de Renties Ypres Rally gebruikt hebben en vooral op de proeven van De Ruiter en Houthulst hebben we hard aangevallen. De Skoda Fabia R5 is een fantastische wagen maar de afstelling van de ophanging moet honderd procent in orde zijn om echt snel te gaan en dat was vandaag het geval”, aldus een gelukkige Bram Eelbode.

Spannende strijd

Vincent Verschueren, met Veronique Hostens (Kortrijk), strandde uiteindelijk op achttien seconden van de winnaars terwijl Fernemont en Bedoret het Skodasucces compleet maakten met respectievelijk de derde en vierde plaats. Patrick Snijers bleek uiteindelijk de snelste Porsche piloot en behaalde, na een spannende strijd met Gunther Monnens, de vijfde plaats.

Nadat Andy Lefevere met zijn Mitsubishi Lancer in Houthulst in het decor verdween, leek Melissa Debackere lange tijd de West-Vlaamse eer te redden maar op de laatste klassementsproeven werd ze nog voorbij gegaan door Pieter Jan Michiel Cracco. Cracco Junior had vrijdag weinig vertrouwen in zijn afstelling van de Ford Fiesta R5 maar zaterdag groeide het vertrouwen bij Cracco en kon hij nog oprukken naar de zevende plaats.

Historics

Bij de historics leek favoriet Paul Lietaer op weg naar een gemakkelijke zege, maar op de rondkoers De Pilders schoof Lietaer uit op een zand- en oliespoor en moest hij de strijd staken met een zwaar gehavende Opel Manta 400. Zo ging de zege naar Rumbekenaar Danny Kerckhof die met zijn prachtige BMW M3 beloond werd voor zijn regelmaat.

In het Criterium moest favoriet Philip Lommers het onderspit delven tegen Wouter Lievens (Meulebeke). Lievens nam een kanonstart en realiseerde alle snelste tijden. Hij won dan ook overtuigend voor Lommers terwijl Simon Puype (Langemark) het podium vervolledigde.

(FM – foto DM)

De uitslag :

Princen-Eelbode – Skoda Fabia R5

Verschueren-Hostens – Skoda Fabia R5

Fernemont-Maillen – Skoda Fabia R5

Bedoret-Walbrecq – Skoda Fabia R5

Snijers-Thierie – Porsche 997 GT3

Monnens-Delorge – Porsche 997 GT3

Cracco-Vermeulen – Ford Fiesta R5

Debackere-Dekeyser – Skoda Fabia R5

Van Parijs-Heyndrickx – Porsche 997 GT3

Maes-Declercq – Skoda Fabia R5

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.