Kris Princen en Beernemnaar Bram Eelbode domineren Sezoensrally in Bocholt

Winnaar Kris Princen met Bram Eelbode uit Beernem. © DM

Kris Princen heeft zijn derde zege in het BK rally beet. Samen met Beernemnaar Bram Eelbode won hij de Sezoensrally van Bocholt voor Vincent Verschueren en Sébastien Bedoret.

De Sezoenrally is Limburg is met meer dan 20% onverharde wegen een buitenbeentje op de BK-kalender. Veel BK-rijders laten de wedstrijd daarom geregeld links liggen, maar dit jaar waren alle titelkandidaten op de afspraak in Bocholt. Kris Princen en Bram Eelbode maakten meteen hun favorietenrol waar. Dankzij een geslaagde bandenkeuze namen ze met hun VW Polo R5 meteen een kleine voorsprong in de openingsronde, om daarna de wedstrijd te controleren. Met zijn derde BK-zege komt Princen samen met Cherain mee op kop in het BK. Zijn deelname aan de Ypres Rally eind juni is om budgettaire redenen echter nog onzeker.

Achter Princen leek Cédric Cherain (VW Polo R5) lange tijd op weg naar de tweede plek, tot een lekke band in de slotfase hem deed terugvallen naar de vijfde plaats. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) pakte met een tweede plaats zijn eerste podiumplek van het seizoen. Na een lekke band in de laatste proef moest Sébastien Bedoret, de protegé van Skoda België, vrede nemen met de derde plaats.

Cracco eerste West-Vlaming

Pieter-Jan Michiel Cracco reed in Bocholt zijn tweede wedstrijd met een Skoda Fabia R5. Samen met Jasper Vermeulen finishte hij als eerste West-Vlaamse duo op een zevende plek. Tuur Vanden Abeele (Ford Fiesta R5) sloot zijn eerste wedstrijd van het seizoen af op een twaalfde plaats. Een plaats hoger pakte thuisrijder Gunther Monnens (BMW M3) samen met Kortemarknaar Chris Vandamme de zege in de M-Cup.

In het Junior BRC ging de zege naar Grégoire Munster (Opel Adam R2), voor Poperingenaar Gilles Pyck (Peugeot 208 R2). Dirk Deveux, bijgestaan door Reningenaar Kris D’alleine als corijder, pakte voor eigen volk de overwinning bij de Historics. Guino Kenis (BMW M3) en Ingelmunsternaar Jens Maes (Opel Ascona B) vervolledigden het podium. Koen Verhaeghe (Ford Escort MK 1) finishte als vijfde. Nog in de BK-wedstrijd moesten Andy Heyrick (Subaru Impreza) en Chris Dobbelaere (Opel Kadett) al vroeg aan de kant met mechanische problemen.

De Criterium-nevenwedstrijd in Bocholt werd gewonnen voor Frederik Vandeloock (BMW). Zonnebekenaar Steven Dolfen (Opel Adam R2) nam er de beste start, maar moest na enkele proeven aan de kant met motorproblemen. Jony Vande Walle (Opel Astra) finishte als zesde in het Criterium, voor de Ford Fiesta’s R200 van Xavier Lannoo en Patrick Vandeputte.