KRB Jabbeke houdt Sint-Michiels van de titel!

De heren van KRB Jabbeke vierden feest. © JV

Zondagmorgen ontving KRB Jabbeke leider Sint-Michiels. Bij verlies van Jabbeke zou Sint-Michiels zo goed als zeker kampioen zijn.

Beide teams hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht (10-10). In de tweede helft speelde de thuisploeg een uiterst sterke wedstrijd die ze verdiend wonnen met 19-14. Door de overwinning komt Jabbeke nu samen met kampioen Buggenhout en Sint-Michiels aan de leiding. Deze drie ploegen zullen – waarschijnlijk in een testwedstrijd – strijden om de titel.

De Jabbeekse trainer-speler Vincent Mahieu was dan ook in zijn nopjes. Vincent:”We kozen ervoor om vandaag slechts vier basisspelers op te stellen, waarbij de ervaring belangrijk was. Ikzelf was gisteren nog niet helemaal top, maar vandaag voelde ik weinig van mijn blessure. Aan de rust hadden we de schade beperkt, en met mooi ploegspel konden we de wedstrijd naar onze hand zetten. De competitie blijft nu uitermate spannend. Sint-Michiels moet nog naar Buggenhout, terwijl wij zeker nog niet gewonnen hebben tegen Male. De vier laatste wedstrijden zullen dus beslissend worden. Wij hopen natuurlijk dat Sint-Michiels en Buggenhout gelijk zullen spelen, zodat we met één puntje verschil kampioen kunnen spelen. Maar de weg is nog lang en we mogen zeker geen steken meer laten vallen. Hoe dan ook: de competitie is vandaag gered!”

Onderaan wonnen Sporting Brugge en Hoger Op Beitem hun wedstrijd, zodat ze beiden zo goed als zeker zijn van het behoud. Bij de vrouwen blijven Sint-Michiels en Baasrode aan de leiding.