Krachtbalcompetitie stilgelegd, bekerwedstrijden midden maart gaan voorlopig wel door

De raad van bestuur van de krachtbalfederatie heeft de beslissing van de overheid niet afgewacht en legt de competitie stil. Er zijn enkel vriendschappelijke wedstrijden mogelijk, maar de bekerwedstrijden vanaf midden maart gaan voorlopig wel door.

De krachtbalfederatie hoopt opnieuw een bekerfinale te kunnen organiseren zoals de topper tussen Sint-Michiels en Jabbeke.© JV
De krachtbalfederatie hoopt opnieuw een bekerfinale te kunnen organiseren zoals de topper tussen Sint-Michiels en Jabbeke.© JV

Voorzitter Geert Bolle: “In deze uitzonderlijke tijden is het moeilijk ver vooruit te kijken, maar met wat we nu weten en zien is duidelijk dat voorzichtigheid nog lange tijd geboden zal zijn. We konden wachten op de bijeenkomst van de overheid op 15 januari 2021, maar we willen de knoop nu al doorhakken om perspectief én duidelijkheid te geven aan onze leden. Daarom werd beslist dat we voor de competitie 2020-2021 afstappen van het resultaat. Er zullen dus ook geen kampioenen, stijgers en dalers zijn. Daarnaast worden ook geen speelster en speler van het jaar verkozen. Maar we willen de nog geplande wedstrijden van de competitie van zodra mogelijk en toegelaten door de overheid ook effectief spelen. Dit zal enkel in vriendschappelijk verband georganiseerd worden, en dus ten vroegste vanaf 23 januari 2021. Deze wedstrijden zijn niet verbonden aan het kampioenschap maar kunnen als voorbereidingswedstrijden gezien worden op de bekercompetitie.”

Alles onder voorbehoud

“Deze bekercompetitie willen we wel afwerken met aandacht voor het resultaat, als het natuurlijk mag en kan van de overheid. Daarvoor hebben we de planning van de beker eenmalig bijgestuurd. We voorzien de kwartfinales met heen- en terugwedstrijden te spelen vanaf 20 maart. Normaal worden de halve finales op neutraal terrein gespeeld, maar ook hier voorzien wij heen- en terugwedstrijden. We hopen dan de bekerfinales te kunnen organiseren op zaterdag 29 mei 2021 bij gastclub Sporting Brugge. We gaan dus vooral voor spelplezier, sociaal contact en vriendschap! We hopen dat de situatie snel normaliseert zodat wij de draad van onze kampioenschappen opnieuw kunnen opnemen. Uiteraard is alles onder voorbehoud en kan het bijgestuurd worden indien nodig.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.