Krachtbalclub Lissewege mag feesten na titels bij dames en heren

Het is opnieuw feest in Lissewege. Het damesteam promoveert als kampioen naar de eerste afdeling, terwijl het tweede team de titel mag vieren in de derde afdeling. Het fanionteam won de belangrijke wedstrijd op het veld van Assebroek, zodat het nu al genoeg punten lijkt te hebben om ook volgend jaar in de hoogste afdeling te kunnen aantreden.

De kampioenenploegen van Avanti Lissewege met bij de heren staand van links naar rechts: Thomas De Fauw, Matthias De Fauw en coach Jens De Clercq. Vooraan zien we Gertjan Vanhoutte en Ward Vanhoutte

De krachtbalcompetitie is in de derde afdeling uiterst spannend. Tot op vier speeldagen van het einde konden nog maar liefst acht van de twaalf ploegen promoveren. Uiteindelijk kon het Lisseweegse team twee speeldagen voor het einde al de champagnekurken laten knallen na een

28-16-zege tegen Male. Maar er was nog meer goed nieuws te rapen. Het fanionteam speelde dinsdag de levensbelangrijke wedstrijd op Assebroek. Na een uiterst spannende wedstrijd won het met 16-18 zodat de vijfde overwinning van het seizoen een feit was. Neem daarbij nog het onverwachte extra punt van het gelijkspel tegen kampioen Male zodat Lissewege gered zou moeten zijn. Gelukkig voor het tweede team, want volgend seizoen mogen er geen twee teams uit dezelfde club in dezelfde reeks ingeschreven worden. Dus mocht het fanionteam degraderen, dan mag Lissewege als kampioen niet promoveren naar de tweede afdeling. Voor volgend seizoen wordt gekeken hoe achterspeler Gaètan Pickavet, die samen met Karel Maelegheer geblesseerd uitviel, kan vervangen worden. Maar met de vele jonge talenten uit het tweede team zou dit voor Lissewege een haalbare opdracht zijn.

Nadat het damesteam vorig seizoen nog verrassend degradeerde, werden nu de puntjes op de i gezet. Het Lisseweegse damesteam heeft de mogelijkheden om opnieuw een vaste waarde te worden in de hoogste afdeling, zeker met de hervormingen die de krachtbalfederatie door zal voeren. Het verloor dit seizoen slechts tweemaal, waardoor de titel oververdiend is. Maar ook de twee andere damesteams deden het verre van slecht. In de derde afdeling eindigden ze op een tweede en derde plaats en dat met attractief krachtbal. Het Lisseweegse krachtbal zit dus duidelijk in de lift! (JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.