Krachtbal: corona houdt Grenskracht Menen in de hoogste afdeling

Het fanionteam van Grenskracht Menen blijft in de hoogste afdeling. We zien staand v.l.n.r. Tim Lefever, Tom Callens en Jan Dezutter. Vooraan Broes Demuynck en Tim Gobert. (foto Jan Vanhecke)
Redactie KW

Bij het uitbreken van de coronacrisis besliste de krachtbalfederatie om de competitie stop te zetten. Nu werd ook beslist dat er geen kampioenen, stijgers en dalers zijn. Meteen een goede zaak voor Grenskracht Menen, dat zo minstens één jaartje langer in de hoogste afdeling zit. Het damesteam, dat ongeslagen leider was in tweede landelijke, zal nog een jaartje moeten wachten op de promotie.

Kapitein Tim Lefever: “Wij hadden inderdaad al vernomen dat er geen kampioen zou worden aangeduid, maar wisten niet wat ze met de dalers en stijgers zouden doen. Ik vind het wel een slimme beslissing om ook niemand te laten zakken en stijgen. En natuurlijk zijn we blij met dit nieuws. We speelden immers geen goed seizoen en bengelden op de laatste plaats met amper drie gewonnen wedstrijden. De terugronde verliep beter dan de heenronde en we gingen sowieso ons best doen om toch in eerste te blijven, al wisten we ook dat dit geen makkelijke klus zou worden. Degraderen naar de tweede afdeling zou voor ons geen ramp zijn geweest, maar het is toch altijd leuker om mee te draaien op het hoogste niveau, ook al is het niet aan de top. Ik denk dat we wel een ploeg hebben die kan meedraaien in eerste. We krachtballen graag, maar het probleem is dat we soms te graag ‘krachtballen’. In bepaalde situaties speel je beter wat slimmer of saaier krachtbal, maar dat ligt ons niet. Dit doet ons dan de das om.”

Blessurevrij blijven

“Momenteel hebben we nog geen zicht op hoe we de ploegen zullen verdelen. Jan Dezutter en ikzelf zijn momenteel getroffen door een rugblessure, maar van mij gaat het gelukkig al de goede kant op. Ik probeer zo vlug mogelijk aan te sluiten met de groep. Ik kijk er echt naar uit om terug op het veld te staan. Toen het licht op groen stond om opnieuw te trainen, zijn onze spelers onmiddellijk gestart met de conditietrainingen.

We hopen een blessurevrij seizoen tegemoet te gaan. Jan moest vorig seizoen enkele keren verstek geven wegens verbouwingen, een geboorte en blessure. Tim Gobert, Tom Callens en Broes Demuynck zijn al volop aan het trainen, dus hun conditie zal wel top zijn. Broes vond na wat zoeken zijn draai in de aanval, dus ik hoop dat hij dit kan doortrekken naar komend seizoen. Tim had het in het begin van het seizoen wat moeilijker, ook doordat we steeds van opstelling moesten veranderen. Tijdens het seizoen zag je hem wel groeien in zijn rol als achterman. Als hij volgend seizoen even scherp staat, kan hij zeker een meerwaarde zijn in de verdediging.”

Snel weer spelen

“Ook Tom Callens zal waarschijnlijk terug in de eerste ploeg worden opgenomen. Hij werkt er hard voor en verdient dus een plaats in de eerste ploeg. Voor hem is het soms nog wat zoeken in de aanval maar het is aan ons om hem te coachen. Verdedigend staat hij wel zeker zijn mannetje.

We zien het héél hard zitten om terug aan het seizoen te beginnen. Het kriebelt wel, want als rasechte krachtballer wil je snel terug meedoen met het spelletje. Hopelijk kan de competitie in september starten en kunnen we er onmiddellijk in vliegen”, besluit Tim.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier