Kortrijkzaan Frédéric Vervisch negende in 3 uren van Monza

© www.frederic-vervisch.com
© www.frederic-vervisch.com
Bron: Belga

De Kortrijkse piloot Frédéric Vervisch (Audi) is zondag als negende geëindigd in de 3 uren van Monza in Italië. Het was de eerste manche van de GT World Challenge Europe Endurance.

Het Europese GT3-uithoudingskampioenschap is zondag begonnen met de 3 uren van Monza. Door de hevige regen werden de kaarten stevig herschikt.

26 seconden

Van de deelnemende Belgen was Vervisch diegene die het best presteerde. Hij eindigde als negende samen met de Duitser Markus Winkelhock en de Brit Finlay Hutchinson. Ze eindigden 26 seconden achter de winnende Porsche, bestuurd door Matteo Cairoli/Klaus Bachler/Christian Engelhart (Italië/Oostenrijk/Duitsland).

Grazie Autodromo Nazionale Monza 🙏It was a blast. See you next year! 🇮🇹#gtworldcheu

Geplaatst door GT World Challenge Europe op Zondag 18 april 2021

Charles Weerts en Dries Vanthoor (Audi WRT), gesteund door de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linder, behoorden tot de grote verliezers van de openingsrace. Ze waren favoriet, maar moesten opgeven door een lekke band.

Louis Machiels (Ferrari), de vierde Belg die aan de race deelnam, eindigde 29ste in het algemene klassement en 6de in de Pro-Am klasse met de Italianen Lorenzo Bontempelli en Andrea Bertolini.

 © www.frederic-vervisch.com
© www.frederic-vervisch.com
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.