Kortrijkzaan Frédéric Vervisch beste Belg op stil gelegde 24Uur van Spa-Francorchamps

© BELGAIMAGE
Redactie KW

De 24 Uur van Spa-Francorchamps is op minder dan 11 uur van de aankomst stilgelegd als gevolg van de overvloedige regen. De nacht van zaterdag op zondag werd gekenmerkt door erg moeilijke en wisselvallige weersomstandigheden op het circuit. Omdat daarin geen verbetering kwam, besliste de directie kort voor 6 uur om de race stil te leggen. Ten vroegste om 11.30 uur zou er weer gereden kunnen worden.

Op het moment van de stopzetting lag de Lamborghini van Mirko Bortolotti/Christian Engelhart/Rolf Ineichen aan de leiding, voor de BMW van Christian Krognes/Mikkel Jensen/Nick Catsburg, de Porsche van Klaus Bachler/Andrea Rizzoli/Zaid Ashkanani, de Ferrari van Mikhail Aleshin/Davide Rigon/Miguel Molina en de Mercedes van Luca Stolz/Yelmer Buurman/Maro Engel.

Frédéric Vervisch uit Kortrijk (Audi) is met een 10de plaats voorlopig de beste Belg, gevolgd door Bertrand Baguette (Honda) op de 12de plaats en Laurens Vanthoor (Porsche) op plaats 20.

Ook zaterdag werd de wedstrijd geteisterd door felle regenbuien en moest de jury de race enkele keren neutraliseren, onder meer na een zware crash van een BMW.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier