Kortrijk is primeur voor eerste Belgische Beach Waterpolo wedstrijd ooit

Wim Symons, Arne Vandendriessche en Tim Verhaeghe. © (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Kortrijk heeft zijn titel als sportstad niet gestolen en om sport in al zijn facetten naar de stad te brengen wordt nu ook de Leie in al zijn mogelijkheden gebruikt. Komende zaterdag 17 augustus organiseert KwK Waterpolo samen met Sport Vlaanderen, de Vlaamse Zwemfederatie en The Waterpolo Network een heuse Konvert Beach Waterpolo Cup. Het woord beach mag gerust letterlijk genomen worden want de activiteiten gaan door ter hoogte van Buda Beach, meer bepaald in de Oude Leie tussen de Skatebowl en Buda Beach.

Het Beach Waterpolotornooi is eveneens de allereerste in zijn soort in België. De try-out in Nieuwpoort vorige week was alvast een groot succes en lonkte naar meer. “Kortrijk heeft de luxe en de eer om met KwK een waterpoloploeg in huis te hebben van het hoogste niveau. Dit unieke tornooi is een primeur voor ons land en een uitgelezen kans om het grote publiek kennis te laten maken met de sport en met onze lokale helden,” aldus Arne Vandendriessche, schepen van Sport.

Om het urban aspect van Beach Waterpolo nog meer kracht bij te stellen werd gekozen voor de uitzonderlijke locatie aan Buda Beach. “We willen het urban aspect echt naar het centrum van de stad brengen en hoe kunnen we dat beter doen dan de Leie erbij te betrekken. We willen met deze primeur een vliegende start nemen met het concept”, verwoordt Tim Verhaeghe, organisator KwK het.

Olympische sport

Beach Waterpolo behoort ondertussen ook bij de olympische urban sport en omdat het in Kortrijk georganiseerd wordt zal de stad dienen als voorbeeld. Het veld dat letterlijk op het water zal gecreeërd worden zal 15 bij 10 meter zijn en dus een stuk kleiner dan een normaal waterpolo veld. Ook de spelregels liggen helemaal anders dan bij waterpolo wat ervoor moet zorgen dat het spel een stuk spectaculairder kan gespeeld worden.

“Met het evenement willen we aan de Kortrijkzanen tonen wat de zwaarste olympische sport is maar dan in een zeer aantrekkelijk format, namelijk openlucht. We maken het evenement zichtbaar voor iedereen en in hartje Kortrijk. Hopelijk kunnen we de jeugd prikkelen met onze topsportcultuur” besluit Tim Verhaeghe nog.

Ook met het huidige weer werd rekening gehouden. Het publiek kan bij slecht schuilen onder partytenten of onder de brug. De organisatie probeert eveneens een leuke sfeer te waarborgen door te voorzien in een zomerse bar, eetkraampjes en zitstoeltjes.

Finale om 17 uur

Voor het evenement werd een brede kaart open getrokken. Zo kunnen de spelers na hun wedstrijd de douches gebruiken van het open zwembad en kunnen ze daar ook hun rondjes uitzwemmen indien ze dit wensen. “We hebben een samenwerking met Lago voor de zwemmers maar ook met de bar om Buda Beach en heel wat andere diensten zodat alles vlot kan verlopen” luidt het. Wie benieuwd is naar het evenement kan tussen 10 en 18u afzakken naar de Oude Leie, de finale zal gespeeld worden omstreeks 17 uur, ongeacht het weertype.

Meer info over het evenement vind je op www.beachwaterpolo.be

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier