https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kooivechter Keita Losene gaat voor wereldtitel UFC in Amerika: “Strijden om iets te bereiken”

Wereldkampioen MMA Keita Losene en Miss België Kedist Deltour mag je gerust een koningskoppel noemen. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Keita Losene (23) heeft zich afgelopen maand tot wereldkampioen MMA geknokt tijdens een spannende wedstrijd in Nederland. Losene is de vriend van Kedist Deltour, de vrouw die het kroontje van Miss België mag dragen.

MMA of Mixed Martial Arts is in de volksmond eerder gekend onder de term kooivechten. Een sport waar zowat alles wordt toegestaan en waar de vechters vaak niet zonder kleerscheuren uitkomen. “Het is inderdaad altijd bang afwachten hoe mijn vriend zal thuiskomen, maar ik sta honderd procent achter hem”, weet Deltour ons te vertellen.

“Ik doe dit al vijf jaar en het is mijn beroep geworden. De sport is een uitdaging op zich en vergt veel fysieke trainingen. Ik sport drie keer per dag en wissel af tussen cardio, conditie en vechtsport. Het is een niet te onderschatten sport”, laat Losene weten.

Van voetbal tot MMA

Oorspronkelijk was Losene nochtans een voetballer. Het was pas toen zijn vrienden hem eens uitnodigden op de gym dat hij zijn nieuwe passie ontdekt heeft. “Het was puur toeval, maar de hobby is ondertussen uitgegroeid tot mijn beroep. Het is nu uitkijken naar mijn uiteindelijke doel en dat is de UFC in Amerika”.

“Het feit dat er veel mensen achter mij staan motiveert me om mijn doel te bereiken”

Voor de wedstrijd in Nederland was het wel even bang afwachten want de tegenstander had onverwacht afgezegd. “Zijn gewicht zat niet op orde en dus kon hij niet deelnemen. Zonder tegenstander ging ik de titel zomaar gekregen hebben maar dat wilde ik niet. Je moet strijden om iets te bereiken en zonder tegenstander vond ik mijn winst niet terecht”, weet Losene. Gelukkig voor hem vonden ze tijdig een vervanger.

Keita is oorspronkelijk afkomstig uit Guinea maar verliet op zijn elfde levensjaar Afrika. Zijn volledige familie was bij zijn aankomst al in België en staat ook helemaal achter zijn keuze

Familie

“Het doet deugd te weten dat iedereen mijn dromen erkent. Mijn partner en mijn familie zijn dan ook trots op mij”.

Al is het voor een deelnemer van de MMA-sport niet altijd even makkelijk. Een gebroken been of neus is vaak een gevolg van een wedstrijd. “Het ergste tot nu toe was een gebroken oogkas maar ik ken de risico’s en ga steeds voor mijn doel. Ik weet dat er heel veel mensen achter mij staan en dat blijft me motiveren om mijn doel te bereiken.”

Een definitief zicht op een wedstrijd in Amerika tijdens de UFC is er nog niet. “Voorlopig is het nog trainen en voorbereiden. Van zodra we een concreet zicht hebben is het er naartoe werken zoals naar elke wedstrijd. Oefenen, oefenen, oefenen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.