Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare zet mooie prestatie neer

Cara Huysentruyt, Mila Vervaecke, Renée Liefhooghe, Lena Reddé, Noor Dewitte en Ilone Maes. © FD
Redactie KW

De pupillen meisjes van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare zetten de voorbije weken mooie prestaties neer op de estafettenummers. De 11-jarige Renée Liefhooghe behoort tot het succesvol team.

“Ik ben dol op de estafettenummers! Het is heel leuk om zo’n aflossingswedstrijd met je vriendinnen te kunnen lopen. Als je dan samen wint en op het podium mag staan, krijg je een onbeschrijfelijk gevoel. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. Samen met onze trainer Willy hebben we heel veel getraind op de stokwisselingen, en werkten we ook intensief aan onze conditie”, begint Renéé haar verhaal.

Persoonlijk record

“Op de 4 x 60 meter op het Provinciaal Kampioenschap in Waregem bestond onze ploeg uit Mila Vervaecke, Ilone Maes, Lena Reddé en mijzelf. We wonnen in 35”81 voor AZW 1 en AZW 2. Op de 3 x 600 meter bestond de ploeg uit Noor Dewitte, Mila Vervaecke en mijzelf. In die wedstrijd ging de titel naar Olympic Brugge. Wij eindigden in 6’02” als tweede en FLAC werd derde. We waren heel blij met een gouden en zilveren medaille! In de Rubens Cup verbeterden wij met dezelfde ploeg van de 4 x 60 meter ons persoonlijk record tot 35”27! Individueel doe ik het liefst meerkampen omdat je je dan in verschillende disciplines kan meten met de andere meisjes. Op de meeting in Nieuwpoort behaalde ik de tweede plaats na Mari Karla Karnisawska van Olympic Brugge. Dat is een talentvol meisje dat afkomstig is uit één van de Baltische staten. Op die meeting lukte ik ook een heel mooi persoonlijk record van 1m35 in het hoogspringen”, glundert de leerlinge van het 6de leerjaar van Vrije Basisschool De Watermolen.

Bezige bij

“Naast atletiek heb ik ook nog enkele andere hobby’s zoals dansen, zwemmen en tennis. En natuurlijk ook de Chiro, waar ik mij heerlijk kan uitleven en ravotten met mijn vriendinnen! Ik weet elke dag van de week wel wat gedaan!” knipoogt Renée.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier