Koen Naert wint voor eerste keer Dwars door Brugge

Redactie KW

De marathonloper uit Oostkamp was sneller dan de Bruggelingen Alexander Diaz Rodriguez en Simon Mestdagh. Lore Tack won bij de dames.

Dwars door Brugge, traditioneel op Moederdag, was opnieuw goed voor een afstand van 5 of 15 km, voor de allerjongsten was er een Kidsrun van 1 km. Voor deze 3 wedstrijden samen verschenen ruim 5.000 deelnemers aan de start. Zij het een eerste keer zonder organisator Rudy Vannieuwenhuyse. “Ik was een heel jaar met de voorbereiding bezig tot ik enkele weken geleden, als alles zo goed als klaar was, in het ziekenhuis werd opgenomen en ik de uitvoering van de stadsloop aan Paul Meulebrouck moest overlaten, waarvoor dank en respect”, zegt de Brugse sportambassadeur. “Mijn dank ook aan de vele duizenden deelnemers en aan mijn vriend Bob Verbeeck van Golazo Sports die mij gedurende de hele wedstrijd bij mij thuis gezelschap heeft gehouden.”

Vanaf de balkonrotonde bij het station liep het parcours vrij vlug richting ‘t Zand. Daarna konden de deelnemers door de Brugse binnenstad met een passage op de Markt met het Belfort en de Brugse Reien richting finish. Die lag op de parking van scholencampus Ter Groene Poorte in Sint-Michiels. Het weer was voor de lopers bijzonder aangenaam, niet te warm en droog.

Alexander Diaz Rodriguez (Beverhout Atletiek Club) wilde een vierde keer in zijn Brugge winnen. Hij moest echter wel rekening houden met stevige concurrentie zoals Koen Naert, Stijn Fincioen en zelfs Simon Mestdagh, die als Bruggeling en vorig jaar tweede wel eens vergeten wordt. Naert en Rodriguez gaven van in het begin het tempo aan. De olympische marathonloper, in een goede trainingsperiode met het oog op het EK marathon in Berlijn, wilde om Alex een plezier te doen niet meteen versnellen en zo bleef het duo bijna drie vierden wedstrijd aan kop. In de Katelijnestraat ging Naert ervandoor en won hij een eerste keer Dwars door Brugge in een snelle tijd: 45’17”. Diaz Rodriguez werd op 50 seconden tweede, Simon Mestdag op bijna twee minuten derde. Stijn Fincioen uit Aartrijke eindigde als vierde, Bruggeling Thomas De Bevere werd vijfde.

Bij de dames werd er in deze editie bijzonder hard gelopen. De zege was voor de in Antwerpen wonende Lore Tack in 54’19”. Zij haalde het in een zeer nipte sprint van de uitgeweken West-Vlaamse Gwendolyn De Deyne. Annelies De Ketelaere uit Hooglede finishte op de derde plaats.

De vijf kilometer werd gewonnen door Oostendenaar Benny Fischer voor de Brugse triatleet Gianni Vanden Broucke en Kenneth Vanduyfhuys uit Oostende. Bij de dames was de winst voor Lindsey De Grande uit Sijsele, voor Kamille Vandenberghe uit Knokke-Heist en de 14-jarige Stien Van Tieghem uit Assebroek.

(ACR – foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.