"Tijdens de coronacrisis was ik iets te enthousiast en ben ik twee keer hervallen in mijn achillespeesblessure", aldus Naert, die in het tweede deel van 2019 ook al met hetzelfde probleem op de sukkel was. "Daarom doe ik het nu wat rustiger aan. Ik doe mijn kilometers. Ik heb veel alternatief getraind. En ik besteed extra aandacht aan stabilisatie. Daardoor sleur ik nu wat extra spiermassa mee, maar dat gaat wel weer weg eens ik het aantal kilometers zal opdrijven. Ik heb ervoor gekozen om in de toekomst te investeren en mijn carrière op die manier wat te rekken."

Afgelaste marathons

Naert heeft voorlopig geen vooruitzicht op wedstrijden. "Ik had dit najaar graag een marathon gelopen, maar dat moet nu niet meer per se. Het is ook afwachten welke marathons er zullen plaatsvinden. New York is intussen afgelast. Berlijn ook. Hamburg wordt wel georganiseerd. En in Londen zouden ze enkel profs willen laten starten op een parcours van drie kilometer. Dan vraag ik me af: heb ik daar zin in? Ik denk dat straks nog meer organisatoren zullen volgen en hun marathon zullen annuleren. We zien wel."

"Tijdens de coronacrisis was ik iets te enthousiast en ben ik twee keer hervallen in mijn achillespeesblessure", aldus Naert, die in het tweede deel van 2019 ook al met hetzelfde probleem op de sukkel was. "Daarom doe ik het nu wat rustiger aan. Ik doe mijn kilometers. Ik heb veel alternatief getraind. En ik besteed extra aandacht aan stabilisatie. Daardoor sleur ik nu wat extra spiermassa mee, maar dat gaat wel weer weg eens ik het aantal kilometers zal opdrijven. Ik heb ervoor gekozen om in de toekomst te investeren en mijn carrière op die manier wat te rekken."Naert heeft voorlopig geen vooruitzicht op wedstrijden. "Ik had dit najaar graag een marathon gelopen, maar dat moet nu niet meer per se. Het is ook afwachten welke marathons er zullen plaatsvinden. New York is intussen afgelast. Berlijn ook. Hamburg wordt wel georganiseerd. En in Londen zouden ze enkel profs willen laten starten op een parcours van drie kilometer. Dan vraag ik me af: heb ik daar zin in? Ik denk dat straks nog meer organisatoren zullen volgen en hun marathon zullen annuleren. We zien wel."