Koen Naert mijdt corona en dus ook loopwedstrijden

Koen Naert loopt op zondag 10 mei wel Dwars door Brugge. (foto Belga) © belga
Tom Vandenbussche

Koen Naert (30) heeft beslist om voorlopig geen wedstrijden te lopen. “Momenteel kan je met het coronavirus toch niets plannen en zo kan ik me rustig verder op Tokio voorbereiden.”

Begin maart gaf Naert al verstek voor de 20 km in het Nederlandse Alphen en voor het WK halve marathon in Gdynia moest hij dat zelfs niet doen, aangezien de Poolse organisatoren zelf beslisten om hun wedstrijd af te gelasten. “Ik plan voorlopig ook niets, want je kan momenteel toch niets plannen”, vertelt de regerende Europese kampioen. “Ik zou me kunnen toespitsen op de halve marathon van Berlijn, maar als die twee weken ervoor ook wordt afgelast, sta ik weer nergens.”

Naert heeft voorlopig enkel de Antwerp 10 Miles (26 april) en Dwars door Brugge (10 mei) op zijn planning staan. “Dat zijn wedstrijden dichtbij. Als ze afgelast worden, hoef ik al zeker geen vluchten te annuleren. We zien wel wat komt. Ik ga nu geen risico’s nemen en blijf rustig, stap per stap, aan mijn opbouw timmeren. Dat is mijn voordeel: ik ben al gekwalificeerd voor Tokio. Er zijn toppers, zoals de Nederlanders Michel Butter en Khalid Choukoud, die in Rotterdam hun laatste kans krijgen, maar niet eens weten of die marathon wel zal kunnen plaatsvinden. Die onzekerheid heb ik nu niet.”

Geen Sierra Nevada

Intussen heeft Naert met zijn trainer Raymond Van Paemel zijn voorbereiding op de Spelen vastgelegd. “Geen extra hoogtestage in de Sierra Nevada meer voor mij. Vanaf half juni trek ik opnieuw naar Mammoth Lakes in de Verenigde Staten om me op hoogte voor te bereiden en van daaruit reis ik een kleine drie weken voor de olympische marathon door naar Tokio.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.