Fukuoka mag dan ook geen verrassende keuze zijn. De marathon heeft een rijke traditie en is na Tokyo de meest gekende in Japan. Dankzij het sterke Europese Record van Sondre Moen in 2017 (2:05:48, een verbetering van 48 seconden) werd de marathon internationaal bekend.

Sinds juni richt Naert zich een jaar lang op zijn voorbereiding naar de Olympische Spelen. Een marathon op het eind van het jaar en een snelle halve marathon in het voorjaar passen in deze voorbereiding. Dat dat in Japan kan is aardig meegenomen.

Klaar voor een Olympisch jaar

Het is ook de perfecte timing voor Naert om zijn voorbereidingen verder te zetten. "Na mijn 2h07' in Rotterdam had ik een heel goede periode op training, maar geen tussendoel om mij voor op te laden. In de zomermaanden is er voor ons niet echt veel keuze in wegwedstrijden en de trainingen begonnen lang aan te slepen. Door de combinatie met vermoeidheid door de investeringen die ik heb gemaakt richting volgend jaar, heb ik enkele kwaaltjes opgelopen die mijn voorbereiding even hebben onderbroken. Een overbelasting in mijn linker voet en de achillespees die opspeelt hebben ervoor gezorgd dat ik noodgedwongen even alternatief aan het werk moest. Qua timing konden deze kwaaltjes niet beter vallen. Ze zullen, waarschijnlijk, een kleine invloed hebben op mijn voorbereiding voor Fukuoka, maar het zal mijn lichaam ten goede komen richting Tokyo 2020. Het wordt een ontzettend zwaar jaar en de honger en motivatie zijn heel groot," vertelt Naert.

Voorbereiding

Naert probeert deze periode proef te draaien voor de Olympische Spelen. Zo plant hij een extra periode op hoogte in (een tip van zijn vrouw Elise). Die stage moet uitwijzen of dat hem dat tikkeltje extra zal opleveren in de toekomst. Hij verblijft momenteel in Sierra Nevada (Spanje) om daarna zijn normale stage aan te vangen in Mammoth Lakes (Verenigde Staten).

Nog één keer meelopen

Intussen is Naert nog even in het land. Op 22 september loopt hij, op autoloze zondag, mee met de BXL Run Crew en ter voorbereiding van de Brussels Airport halve marathon op 6 oktober.

Fukuoka mag dan ook geen verrassende keuze zijn. De marathon heeft een rijke traditie en is na Tokyo de meest gekende in Japan. Dankzij het sterke Europese Record van Sondre Moen in 2017 (2:05:48, een verbetering van 48 seconden) werd de marathon internationaal bekend. Sinds juni richt Naert zich een jaar lang op zijn voorbereiding naar de Olympische Spelen. Een marathon op het eind van het jaar en een snelle halve marathon in het voorjaar passen in deze voorbereiding. Dat dat in Japan kan is aardig meegenomen.Het is ook de perfecte timing voor Naert om zijn voorbereidingen verder te zetten. "Na mijn 2h07' in Rotterdam had ik een heel goede periode op training, maar geen tussendoel om mij voor op te laden. In de zomermaanden is er voor ons niet echt veel keuze in wegwedstrijden en de trainingen begonnen lang aan te slepen. Door de combinatie met vermoeidheid door de investeringen die ik heb gemaakt richting volgend jaar, heb ik enkele kwaaltjes opgelopen die mijn voorbereiding even hebben onderbroken. Een overbelasting in mijn linker voet en de achillespees die opspeelt hebben ervoor gezorgd dat ik noodgedwongen even alternatief aan het werk moest. Qua timing konden deze kwaaltjes niet beter vallen. Ze zullen, waarschijnlijk, een kleine invloed hebben op mijn voorbereiding voor Fukuoka, maar het zal mijn lichaam ten goede komen richting Tokyo 2020. Het wordt een ontzettend zwaar jaar en de honger en motivatie zijn heel groot," vertelt Naert.Naert probeert deze periode proef te draaien voor de Olympische Spelen. Zo plant hij een extra periode op hoogte in (een tip van zijn vrouw Elise). Die stage moet uitwijzen of dat hem dat tikkeltje extra zal opleveren in de toekomst. Hij verblijft momenteel in Sierra Nevada (Spanje) om daarna zijn normale stage aan te vangen in Mammoth Lakes (Verenigde Staten).Intussen is Naert nog even in het land. Op 22 september loopt hij, op autoloze zondag, mee met de BXL Run Crew en ter voorbereiding van de Brussels Airport halve marathon op 6 oktober.