Koekelare zet in dolle vijf minuten scheve situatie recht

In de hoogste afdeling leek Beitem lange tijd op weg om de derde zege van het seizoen binnen te halen.

Het team startte uitstekend en kon met secuur aanvalswerk van de jonge Dries Vandromme op voorsprong komen. Net voor de rust werd na een toekende vrije worp de kans op de 11-8 nog gemist. Na de rust kwamen de bezoekers het beste uit de kleedkamer en gooiden in een dolle vijf minuten een droge 0-5 op het bord, nadat drie eerste worpen onderschept werden en Steven Bonneure telkens uit tweede worp kon scoren. Meteen was Beitem op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg bleef echter knokken en bij een 16-16 stand kon Steven Bolle met een listige rugworp de veer doen breken. Uiteindelijk won Koekelare met ietwat overdreven 18-24 cijfers na een faire, hoogstaande partij.

Leider Buggenhout had geen problemen met Menen en kijkt vol vertrouwen uit naar het treffen met Jabbeke (derde), dat een maatje te groot was voor Baasrode. Sint-Michiels blijft op de tweede plaats na een 11-24 zege bij een gehavend Ichtegem. De wedstrijd tussen Male en Sporting bleef spannend tot aan de rust (15-14). Maar toen ontbond Louis Tourlamain zijn duivels en loodste hij zijn team naar een knappe 40-22 zege.

Bij de vrouwen bracht de topper tussen Male en kampioen Baasrode niet wat men verwacht had. De thuisploeg was gans de wedstrijd op achtervolgen aangewezen waarbij Baasrode met secuur krachtbal de wedstrijd won met 14-31. Volgende week moet Male op bezoek bij leider Sint-Michiels, dat in de heenronde amper één puntje verloor en dat juist in de wedstrijd tegen Male. Spektakel verzekerd dus in de Brugse derby.