Kobe Wittouck en Elke Verleyen winnen ‘Dwars door Dadizele’

Deze stratenloop gold meteen als het West-Vlaams kampioenschap bij de Vrije Sporters.

Voor de 43ste editie van de stratenloop stonden er bij de mannen in totaal 78 deelnemers aan de start. Ze moesten 11 km lopen. Al in de eerste ronde zonderde het trio Kobe Wittouck, Andy Vanhaelewyn en Sander Cottignies zich lichtjes af.

Geen achtste zege voor Vanhaelewyn

Zij domineerden uiteindelijk de wedstrijd waarbij Dapalo-atleet Kobe Wittouck in de tweede ronde al een uitval waagde. Hij werd niet meer verontrust voor de zege en werd meteen West-Vlaams kampioen bij de Seniores 1. Oud-Daiselnaar Andy Vanhaelewyn, die zeven van de acht meest recente edities als primus de eindmeet overschreed, wou zich niet laten kennen. Hij ging duidelijk voor een achtste zege op negen deelnames.

Blijkbaar beginnen de jaren toch door te wegen, want hij kon de uitval van Witdouck niet beantwoorden. Andy Vanhaelewyn eindigde op de dichtste ereplaats. De AVI-atleet werd wel kampioen bij de Veteranen 1. Sander Cottignies (Dapalo) vervolledigde het podium.

Vanhaelewyn klassewinnaar

Andy Vanhaelewyn werd wel provinciaal kampioen in zijn klasse. De andere klassewinnaars waren Tomas Vanrobaeys (RTOM) bij de scholieren, Jonas Vanderhaeghe (Dapalo) bij de juniores, Bjorn Parmentier (AVI) bij de seniores 2, Johan Ollivier (Tempo) bij de veteranen 2 en Frank Lannoo bij de veteranen 3.

Elke Verleyen opnieuw primus

Bij de dames stonden 39 deelneemsters aan de start voor een wedstrijd van 7,4 kilometer. Elke Verleyen overschreed, net zoals vorig jaar, als primus de aankomstlijn. Ze eindigde voor de plaatselijke Goedele Vandenbussche en Nel Deman van Dapalo. Zij kreeg de trofee van provincaal kampioen bij de Seniores 1, omdat zij de eerste was in die reeks die aangesloten is bij de Vrije Sporters.

Emma Vanduynslaeger (AC Staden) kreeg de titel bij de scholieren, Evi Borry (Dapalo) is kampioen bij de juniores, Veerle Muyllaert (Dapalo) eindigde vierde in haar leeftijdscategorie, maar pronkt met de West-Vlaamse titel. Die ging bij de Sportiva’s 1 naar Tracy Vullers (AVI). Els Vanoost mag zich net als vorig jaar kampioen noemen bij de Sportiva’s 2. AVI-atlete Monique Den Baes eigende zich die titel toe bij de Sportiva’s 3.