Knappe zege van zijspanduo Yens Delmotte en Joey Valcke bij Motorcross MCLB

Yens Delmotte en Joey Valcke, hier eerder deze zomer in Middelkerke. © Gino Coghe
Redactie KW

De motorcrossers MCLB waren zondag 8 augustus te gast in het verre Tessenderlo met een dik pak crossers en dito supporters. Bij de driewielers waren Yens Delmotte – Joey Valcke (Kachtem-Oostrozebeke) heel sterk bezig met de zege in de eerste reeks en de tweede plaats in de slotmanche. Na afloop mochten zij op het hoogste schavotje als eindwinnaars bij de Zijspannen A.

De tweede manche kwam op naam van Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Oostrozebeke) die in de eerste reeks pas als elfde afgeklokt werden en daarmee alsnog vierde werden in totaal in groep A. De heroptredende Kenneth Dierckens – Dagwin Sabbe (Tielt) mochten met de hulde op het tweede schavotje na hun tweede en zevende plaatsen. De derde eindstek was voor Dylan Boussy – Tony Kramar (Koekelare) die beslag legden op de negende en derde plaatsen in hun reeksen.

Bij de Internationalen 500cc was de overwinning opnieuw voor Kevin Fors met dubbele reekszege en de tweede plek weer voor Wietse Brackman na zijn dubbele tweede plek in de reeksen. Derde man op het schavotje was Tallon Verhelst met de derde en vierde plaatsen. Bij de Internationalen 250cc werd Jerome Biets uit Jabbeke mooi tweede met de tweede en derde plaatsen.

Ginstecrossers

Nate Van Tatenhove uit Zwevezele werd eindwinnaar bij de Junioren 250cc met dubbele reekszege en de derde podiumplaats voor Emiel Soens (Zwevegem) die als vierde en derde onder de geblokte vlag kwam. Bij de Junioren 500cc werd zijn broer Emiel Soens tweede in totaal met de tweede en derde plaatsen.

Volgende afspraak zondag 15 augustus bij de Ginstecrossers Oostrozebeke, bij het Team Verbrugghe op het terrein in de Gentstraat ter hoogte van de grensscheiding Oostrozebeke-Meulebeke. Zaterdag 14 augustus komt de jeugd VJMO aan de bak en specials voor Zijspan-amateurs. (Guido A.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.