Nate Van Tatenhove uit Zwevezele was de beste in beide reeksen bij de Beloften mx2 die met een dertigtal youngsters streden voor punten in het Belgisch Kampioenschap. Nate schreef beide reeksen op zijn naam na een mooie strijd om de leiding te veroveren en een twintigtal seconden op zijn bonus te schrijven. Emiel Soens (Zwevegem) mocht mee naar de hulde als derde in totaal met de vijfde plaats in de eerste reeks en sterke remonte na slechte start. In de tweede heat beter van achter het starthekken en afgesloten op de tweede plaats.

Alexi Decordier (Tiegem) schreef de eerste reeks bij de Nieuwelingen mx2 op zijn naam, van start tot finish aan de leiding. In de tweede manche niet zo goed weg bij de start en moeten knokken om alsnog de vijfde stek te pakken, goed voor de derde podiumplaats. Jamy Carron (Tielt) kwam in beide reeksen bij de Juniors mx1 niet goed weg in de start en moest knokken om beslag te leggen op de vierde en derde plaatsen, waarmee hij alsnog op de tweede plek in de eindstand terecht kwam.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) mocht andermaal met de bloemen huiswaarts als dubbele reekswinnaar bij de Masters. Bij deze veteranen was ook Kristof Calus (Heestert) aan de slag met succes, hij kwam in beide reeksen als derde onder de geblokte vlag, goed voor de tweede in de eindstand.

Bij de Internationalen was de opkomst eerder mager met slechts 14 achter het starthekken, wegens een GP in Frankrijk. Bij de jongens die wel voor MCLB kozen ook de huidige kampioen David Segers uit Leerbeek die beide reeksen op zijn naam schreef en eindwinnaar in de categorie Internationalen mx1. Bij deze ook onze Jorne Tytgat uit Kerckhove die knap werk leverde in beide reeksen, hij legde beslag op de tweede en derde plaatsen en mocht met de hulde op het tweede schavotje plaats nemen. Kenny Dult (Stekene) werd derde in de eindstand met de derde en vierde plaatsen, en Jens Bleyaert (Sijsele) op de vierde eindstek na zijn knappe vierde en vijfde plaatsen.

Damon Tanghe (Ooigem) werd dubbele reekswinnaar bij de Inters Open B, hij kwam in beide reeksen als achtste onder de geblokte vlag tussen de A-rijders mx1 en mx2.

Sunny Desintebin (Zonnebeke) was opnieuw de grote spektakelboy bij de vierwielers, na slechte start in de eerste reeks stoof hij door naar de tweede plek in het spoor van de leider die hij tot een nijdig spurtje won voor de reekszege. In de tweede manche goede start van Sunny en reekszege, en eindwinnaar bij de Quads A. Niels De Winter uit Desselgem werkt zich meer en meer in de top bij de Quads, hij werd ditmaal vierde in de eerste reeks en tweede in de slotmanche, goed voor de tweede eindstek A.

Dylan Boussy - Dagwin Sabbe (Koekelare) waren weer supersterk bezig bij de Zijspannen, in de eerste reeks naar de leiding geknokt en in de tweede manche aan de leiding van start tot finish en eindwinnaar groep A. Kenneth Dierckens - Gianni Dhondt (Tielt-Deinze) mochten mee naar de hulde als tweede in groep A met dubbele derde plaatsen. Bert Soetaert - Han Van Hul (Oostrozebeke) vormden voor de gelegenheid een crosskoppel, in de eerste reeks enige aanpassing en afgesloten op de vierde plaats. In de tweede heat betere start en bestendig op de tweede plaats, goed voor de derde eindstek bij de Zijspannen A. Yens Delmotte - Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) legden beslag op de tweede plaats in de eerste reeks en reden in vierde stelling in de tweede reeks tot ze iets voor halfweg de strijd staakten wegens lichte polsblesure van piloot Yens.

Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke-Meulebeke) waren weer sterk bezig en eindwinnaars bij de Zijspannen B. In de eerste reeks kwamen zij als zesde door de finish en reekswinnaar B, in de slotmanche harde strijd tegen Sven Siongers-Joey Valcke (Antwerpen-Oostrozebeke) door zus en broer Debruyne afgesloten met minieme winst op de vierde plek en dubbele reekszege en eindwinnaars. Siongers-Valcke werden dubbel tweede en ook tweede in de eindstand. Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden driedubbel derde, zowel in de reeksen als in de eindstand derde plaats bij de Zijspan B. Zij kwamen als negende en zesde onder de geblokte vlag.

Volgende afspraak op zondag 10 juni in het Oost-Vlaamse Everbeek (Brakel).

(Guido Allewaert - foto Gino Coghe)