KKS organiseert zaterdag Mini-Guldensporen in Wembley Atletiekstadion

Katrien Vanwolleghem en haar zoon Lars Herreman. © ELD
Redactie KW

Zaterdag 22 augustus organiseert Koninklijk Kortrijk Sport Atletiek (KKS) een Mini-Guldensporen. Deze meeting vanaf scholieren is wel enkel toegankelijk voor atleten van het KKS, AZW en AVR.

Door de coronacrisis zagen de competitieatleten de meeste pistewedstrijden aan hun neus voorbij gaan. Het sein voor KKS om na een clubmeeting nu ook een micromeeting te organiseren. “We organiseren deze wedstrijd in de eerste plaats om onze eigen atleten nog eens de kans te geven een officiële prestatie neer te zetten“, verduidelijkt secretaris Katrien Vanwolleghem (60). “Normaal zouden we geen pistewedstrijden meer organiseren dit zomerseizoen, maar om op de vraag van de federatie in te gaan doen we dit alsnog. Dit zal dan ook meteen de laatste zijn. In september beginnen de werken immers aan de nieuwe piste.”

“In tegenstelling tot onze clubwedstrijd die we enkele weken geleden organiseerden, is nu wél alles officieel. Er zal dus gewerkt worden met juryleden, maar er zullen slechts maximaal honderd atleten toegelaten worden vanwege de veiligheidsvoorschriften. Door onze goede contacten met AVR en het Zuid-West-Vlaamse AZW zijn ook hun atleten welkom. Er was ook vraag van Oudenaarde en Houtland, maar helaas is dat niet toegestaan.”

Vooraf inschrijven

“Dit is ook de ideale gelegenheid om ons nieuw wedstrijdprogramma uit te testen. De resultaten zullen onmiddellijk na de afgewerkte discipline online verschijnen op www.atletiek.nu. Op diezelfde site moeten de atleten ook verplicht op voorhand ingeschreven zijn. Toeschouwers, trainers, ouders, familie en vrienden zijn niet toegelaten binnen de pisteomheining om alles zoveel mogelijk coronaproof te houden”, zegt de Kortrijkse.

Kwarteeuw actief

Katrien, sinds 1998 secretaris van KKS, is een onmisbare schakel in de dagelijkse werking van de club. “Zelf beoefende ik nooit atletiek. Het begon allemaal 25 jaar geleden toen mijn zoon Lars Herreman zijn eerste loopschoenen aantrok. Mijn man volgde en zo ging de bal aan het rollen. Ik neem onder andere de inschrijvingen van nieuwe atleten voor mijn rekening. Inschrijvingen voor wedstrijden, het uurrooster maken, materiaal klaarzetten en bestellen en nu ook zorgen voor ontsmettingsmateriaal voor atleten en medewerkers. Daar sluipt heel wat tijd in, maar we doen het met veel plezier”, besluit Katrien Vanwolleghem.

De vrouwen vanaf scholier kunnen kiezen tussen 100, 200, 400, 800 en ver. De heren vanaf scholier tussen 100, 200, 400, 800, 3.000 en ver. Het eerste startschot wordt gegeven om 14 uur met de 3.000 meter. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.