KKS blijft in eerste landelijke

Kon. Kortrijk Sport (KKS) verzekerde zich eenvoudig van een verlengd verblijf in eerste landelijke. Met een achtste plaats eindigde het in de ruime middenmoot.

De interclubploeg van KKS bij de heren met de atleten Steven en Mathijs Casteele, Lander Durnez, Wout Van Belleghem, Bert Goethals, Simon Lahaye, Joachim Zephirin, Florens Maricau, Dylan Monserez, Allan Kandi, Niels Kesteloot, Olivier Denolf, Emiel De Ro, Niels Laevens en Tim Van Iseghem, atleet-trainer Lars Herreman, trainer Wouter Decraene en afgevaardigde en voorzitter Pol Parmentier. © ELD

Toch was ploegkapitein en voorzitter Pol Parmentier er vooraf niet helemaal gerust in. “We kampten met enkele blessures”, opent Pol. “Met Niels Kesteloot ontbrak een heel belangrijke schakel. Uiteindelijk moesten we een beroep doen op de al gestopte Lars Herreman. We overtuigden hem en schakelden hem in op de sprintnummers. Voor de aflossingen waren we al zeker van het behoud. Het had echter slechter kunnen aflopen. We hebben een heel jonge ploeg die het op de kampnummers zeker niet slecht doet. Naar de toekomst toe ziet dat er heel rooskleurig uit.”

Gezellig gebeuren

De enige overwinning voor KKS kwam er van Mathijs Casteele (27) op de 5.000 meter. Hij rekende vrij eenvoudig af met zijn concurrenten. “Ik had eerlijk gezegd niet zoveel tegenstand”, opent de Kortrijkzaan. “Alleen de eerste drie kilometer bleef er verrassend iemand in mijn spoor. Uiteindelijk liep ik solo naar de zege in een tijd van 14’50″84. Ik was dan ook blij dat ik de dertien punten kon binnenhalen voor de club. De interclub is altijd een gezellig gebeuren met de teamgenoten. Jammer genoeg zijn we enkele jaren geleden gezakt en is de concurrentie op sommige nummers klein. Al moet gezegd dat we op sommige onderdelen te kort komen. Toch zie ik de toekomst rooskleurig in met het aanstormend jong talent.”

Halve marathon

Voor Mathijs is de piste geen hoofddoel dit jaar. Toch werd hij een week eerder knap zesde op het BK 10.000 meter. “Ik had graag een tijd onder de 30 minuten gelopen, maar kwam 15 seconden te kort. Met wat meer hulp zat dat er zeker in. Mijn doel dit jaar is een deftige halve marathon te lopen. Op het einde van het seizoen staat het BK in Wevelgem met stip in mijn agenda. Eerst wil ik over twee weken nog rond de 14’15 lopen op de 5.000 meter in Oordegem op de IFAM. Ook een tien mijl op de weg staat nog op mijn verlanglijstje”, besluit Mathijs Casteele.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.