Kjel De Hertog wint triatlon in Beernem

Redactie KW

Vilvoordenaar Kjel De Hertog heeft de Kallemoeietriatlon op zijn naam geschreven. Arne Devliegher uit De Panne, de winnaar van vorig jaar, werd tweede. Joke Coysman won opnieuw bij de dames.

Kjel De Hertog (Leie Triatlon Team Deinze) is de nieuwe naam op de erelijst van de Kallemoeietriatlon in Beernem, een niet-staeyer wedstrijd over de kwartafstand. Voor de zevende editie hadden zich opnieuw 500 triatleten ingeschreven.

Er werd in verschillende waves gestart en met een temperatuur van om en bij de 20 graden was het voor de vele deelnemers een aangename wedstrijd. Ook voor Kjel De Hertog uit Vilvoorde, die zijn goede vorm van de voorbije weken bevestigde en alles op alles zette om de wedstrijd in Beernem naar zijn hand te zetten. Hij slaagde daar ook in en won in 1:45’22” voor Arne Devliegher uit De Panne (1:46’59”).

De winnaar van vorig jaar, die zich focust op het langere werk, kon in het lopen nog een paar plaatsen opschuiven. “Met Kjel als een sterke zwemmer en fietser erbij wist ik dat het knokken zou worden voor de tweede plaats. Dat was het hoogst haalbare. Ik ben tevreden, een kwartafstand is echt wel voor de specialisten”, vindt Devliegher die binnenkort start in de halve van Gravelines. Zijn hoofddoel is echter het WK halve afstand begin september in Zuid-Afrika waar hij in zijn agegroup een gooi wil doen naar de top drie.

Michael Dewilde werd in Beernem derde voor de West-Vlamingen Louis Naeyaert (Sint-Andries) en Kasper Lagae (Lauwe). Naeyaert moest voor aanvang van het lopen even op het strafbankje. “Ik kon in het begin tijdens het fietsen de schade beperken. Ik hoopte Michael als een hardrijder te kunnen volgen. De scheidsrechter gaf mij echter een kaart om te staeyeren. Kasper haalde gedubbelde atleten in. Op het moment dat ik erbij wil komen blijft die gedubbelde in zijn wiel rijden zodat ik te dichtbij komt. De scheidsrechter zei me na afloop dat het al langer bezig was”, aldus Naeyaert. “Eind deze maand trek ik naar Holten in Nederland. Ik kreeg voor die sprinttriatlon de goedkeuring van de internationale federatie ter vervanging van een andere Belgische atleet die zich uitschreef. Het is een staeyer wedstrijd dus zonder kaarten”, lacht de Bruggeling.

De Gentse Joke Coysman finishte als eerste bij de dames in 2:02’53” voor de uitgeweken West-Vlaamse Lore Vanclooster en de Antwerpse Silke Bäumer. Dit was exact dezelfde top drie als vorig jaar. In Beernem was er ook nog het clubkampioenschap voor het Triatlon Brugge Team en het Brugse Lostriamigos, met respectievelijk winst voor Jordi Kooiman, zoon van gewezen voetballer Wim Kooiman, en Gina De Boeck. En voor Thijs Verbruggen en Hannah Verhaeghe.

(ACR – foto ACR)

Kjel De Hertog wint in Beernem voor zijn clubgenoot Arne Devliegher en Michael Dewilde. (Foto ACR)