Kimmer Coppejans met een wildcard op European Open

© (Foto Belga)
Redactie KW

In Antwerpen is er geloot voor de vijfde editie van het prestigieus internationaal tennistornooi dat er vanaf zondag plaatsheeft. Oostendenaar Kimmer Coppejans kreeg een wildcard. Waregemnaar en ex-tennisser Dick Norman is de grote man achter het tornooi.

Op de European Open in Antwerpen (ATP 250) komen vanaf zondag zeven landgenoten in actie. Ruben Bemelmans gaf forfait en Kimmer Coppejans (ATP-171) kreeg een wildcard van de organisatie en opent tegen de Fransman Ugo Hembert (ATP-38), vorig jaar nog halve finalist in Antwerpen. Ook Zizou Bergs kreeg een wildcard. Verder komen David Goffin, vrijgesteld in de eerste ronde, en Michael Geerts in actie. Sander Gillé en Joran Vliegen en Michael Geerts en Yannick Mertens spelen in dubbel.

Tornooidirecteur en West-Vlaming Dick Norman kreeg omwille van corona te maken met grote stormen, maar het grootste Belgische tornooi heeft plaats. De Waregemnaar is tevreden dat acht spelers uit de top dertig aan het enkeltornooi deelnemen. “Het deelnemersveld is nog sterker dan alle vorige edities”, vindt hij. De European Open in Antwerpen loopt tot en met zondag 25 oktober.

Kimmer Coppejans uit Oostende heeft na zijn passage op Roland Garros niet stilgezeten, zette zijn blik alweer op de toekomst en rekende er een beetje op om op een hoofdtabel van een enkeltornooi te staan.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier