Kersvers Belgisch kampioen Jan Petralia wint Pittemse sprintduathlon

© (Foto JG)
Redactie KW

Kersvers Belgisch kampioen Duathlon Jan Petralia heeft op zondag 3 juni zijn favorietenrol in Pittem meer dan waar gemaakt en won op overtuigende wijze de sprintduathlon. Bij de dames haalde de Duitse Kristina Ziemons het.

Na het behalen van zijn nationale titel vorige week in het Nederlandse Almere plaatste favoriet Jan Petralia voor de wedstrijd enkele vraagtekens bij zijn fysieke paraatheid. Na een korte looptest sprak hij over enigszins zware benen. Gedurende de wedstrijd was van enig verval zeker niets te merken. Bij het begin van de 5 km lopen moest hij nog even het gezelschap van Wazo De Rouck dulden, maar bij het verlaten van de wisselzone had hij reeds een mooie voorsprong.

Gedurende het 21 km fietsen, waarin hij naar eigen zeggen niet voluit is gegaan, kon hij zijn voorsprong verder uitbouwen, zodat hij het in de afsluitende 2,5 km lopen enkel nog moest afmaken. Wazo De Rouck werd 1 min 13 sec na hem tweede en Nicolas De Smet vervolledigde het podium.

Bij de dames stond er reeds na het lopen geen maat op de Duitse Kristina Ziemons. Ook zij bouwde tijdens het fietsen en het afsluitende lopen haar voorsprong verder uit en won afgetekend de wedstrijd. Elke Spriet werd uiteindelijk tweede, op korte afstand gevolgd door Saïda Hollevoet als derde.

(JG – Foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier