Kerncompetitie minivoetbal Brugge-Oostkamp in nieuwe handen

Jelle Vermeulen en Willy Van Leirberghe staan in voor de kerncompetitie minivoetbal Brugge-Oostkamp.© Alain Creytens
Jelle Vermeulen en Willy Van Leirberghe staan in voor de kerncompetitie minivoetbal Brugge-Oostkamp.© Alain Creytens
Redactie KW

De kerncompetitie Brugge-Oostkamp in het minivoetbal wordt voortaan geleid vanuit het Vlaamse secretariaat in Gent en is niet langer in handen van de familie Rotsaert.

Brugge is sowieso de bakermat van het minivoetbal want begin de jaren zestig startte de Hongaarse inwijkeling Endre Gaal in de sporthal Ter Groene Poorte in Sint-Michiels en het Gruuthof in Varsenare met een eerste minivoetbalcompetitie. In 1968 werd in Brugge de Belgische Zaal- en Miniatuurvoetbalbond opgericht.

Dat werd al snel de Nationale Onafhankelijke Minivoetbalbond. In 2000 werd er opnieuw een naamswijziging doorgevoerd en koos de Vlaamse Minivoetbalfederatie tevens voor een nieuw logo. Zestien jaar later werd die federatie door een fusie met Voetbalfederatie Vlaanderen opgegeven en geïntegreerd in Voetbal Vlaanderen.

55 clubs

Ondertussen had Roland Boterman in 1972 in Brugge een kerncompetitie op het getouw gezet. Johan Rotsaert en later ook zijn zoon Bjorn namen het van hem over. Brugge-Oostkamp bestaat komend seizoen uit 55 clubs en de huidige federatie heeft in onderling overleg afscheid genomen van de familie Rotsaert.

“Zij hebben heel veel voor het minivoetbal gedaan. Je kunt dat niet wegcijferen. Voor Johan, woonachtig in Lede, verliep alles echter een stuk moeilijker en Bjorn heeft andere bezigheden. Na zo’n jaar mét corona zijn we vastbesloten om de Brugse minivoetbalclubs een mooi voetbalseizoen ‘21-’22 aan te bieden”, zegt de voorzitter van het departement minivoetbal Willy Van Leirberghe.

Record

“Zo hebben we in onze nationale competitie acht ploegen winst. Provinciaal blijft het gelijk. In Gent hebben we bijvoorbeeld 303 teams. Een record.”

De kerncompetitie Brugge-Oostkamp wordt nu vanuit het Vlaamse secretariaat in de Gentse Blue Tower onder handen genomen. Zo zal Jelle Vermeulen, sporttechnisch medewerker uit Koekelare, vanuit Oost-Vlaanderen de kalender voor de komende competities samenstellen.

“Op termijn willen we mensen zoeken die dat van ons kunnen overnemen, maar we gaan niet overhaast te werk gaan”, klinkt Van Leirberghe. “We gaan de kat wat uit de boom kijken en niet zoals het geweest is, alles vanuit een ploeg. Het is onze bedoeling om wat plaatselijke mensen te vinden die voor de kern Brugge-Oostkamp een nieuw bestuur kunnen vormen.”

Voetbal Vlaanderen gaat komend seizoen voor het minivoetbal overigens over tot een automatische aanduiding van de scheidsrechters, online. “Nieuwigheden vraagt voor iedereen een aanpassing. We zullen het van nabij moeten volgen. Vooral als er op één avond, zoals de zaterdag in Koude Keuken in Sint-Andries, veel matchen gepland staan”, besluit de voorzitter. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten