Kenneth Vandendriessche wint sprintduatlon op Lanzarote

© VDB

Er verschenen 172 deelnemers aan de start van 22ste editie van de International Lanzarote Duatlon, met 5 kilometer lopen, 20 km fietsen en afsluitend 2,5 km lopen. Kenneth Vandendriessche uit Ruddervoorde, bij het Itzu Triteam getraind door Luc Van Lierde, werd in Club La Santa overtuigend winnaar in een wedstrijd die hij ook vorig jaar won.

“Vandaag keerde ik terug naar mijn roots, waar het voor mij in duatlon begon. De race was erg snel, de fietsproef hard en winderig”, klinkt de triatleet uit Ruddervoorde die eigenlijk een mindere eerste wissel kende en hierdoor op achterstand kwam. Die maakte hij tijdens het fietsen opnieuw goed en in de afsluitende tweede run liet hij de achtervolgers nog verder achter zich.

Vandendriessche finishte in 54’49” voor de Spanjaard Emilio Aguayo (55’17”) en de Argentijn Leon Martin Drajer (55’40”). Hij was hiermee veertien seconden sneller dan in 2017 en schreef meteen ook een nieuwe parcoursrecord achter zijn naam.

De triatleet zijn eerste grote proef voor 2018 wordt de Ironman 70.3 in Zuid-Afrika op 28 januari.