Kenneth Vandendriessche verlengt zijn Europese titel in Kopenhagen

© Foto Coghe

Een week na zijn overwinning in de Volcano Triathlon in Lanzarote, won de 24-jarige Ruddervoordenaar nu ook het EK langeafstandsduatlon in Kopenhagen.

Kenneth Vandendriessche legt dit seizoen de focus volledig op triatlon, met de steun van zijn nieuwe coach Luc Van Lierde. Toch wou hij de kans niet laten liggen om zijn Europese titel langeafstandsduatlon te verlengen. Vorig jaar pakte hij de titel in Nederland, ditmaal vond het EK in het Deense Kopenhagen plaats. Dat de conditie goed is, bewees Kenneth vorige week al. Toen won hij voor het eerst een kwarttriatlon, namelijk de Volcano Triathlon in Lanzarote.

Na een Belgisch duel haalde Vandendriessche het in Kopenhagen na 2u.29’17, daarmee was hij negen seconden sneller dan landgenoot Seppe Odeyn. Yannick Cadalen volgde op een halve minuut van de Europese kampioen en mocht als derde mee op het podium. Jérôme Philippe en Anthony Le Duey vervolledigen de top vijf.