Kenneth Vandendriessche op de afspraak in Luxemburg

Redactie KW

De triatleet uit Ruddervoorde was de snelste op de 70.3 Iron Man. Zijn clubgenote Alexandra Tondeur was de snelste dame.

De wedstrijd – een halve Iron Man met 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en een halve marathon van 21 km – had onder een loden zon plaats in het pittoreske Remich. Kenneth Vandendriessche is zoals bekend een niet al te beste zwemmer en kwam pas als 24ste uit het water. Marino Vanhoenacker uit Jabbeke werd na de zwemproef elfde, Hannes Callebaut deed het verassend goed en begon als derde aan het fietsen.

Vandendriessche rukte in het fietsen op naar de derde plaats, Vanhoenacker trok als vijfde de loopschoenen aan. Iets over halfweg de halve marathon liep Kenneth de Duitse leider Lukasz Wojt voorbij en finishte onbedreigd als eerste in 3:50’29”. Vanhoenacker werd op ruim vier minuten negende. Hannes Callebaut uit Izegem werd 18de in 4:01’43” en Hannes Cool uit Geluwe 20ste 4:04’27”. Bij de dames ging de zege naar Alexandra Tondeur in 4:22’44”, zij wordt binnen haar team Itzu Tri Team net als Kenneth Vandendriessche getraind door Luc Van Lierde.

(ACR – foto Facebook)