Kenneth Vandendriessche maakt sterk debuut op Ironman

Kenneth Vandendriessche miste zijn Ironman debuut niet op Lanzarote.© GF
Kenneth Vandendriessche miste zijn Ironman debuut niet op Lanzarote.© GF
Redactie KW

Op het Spaanse eiland Lanzarote had de eerste Europese volledige Ironman van dit seizoen plaats met aan de start een pak landgenoten. Kenneth Vandendriessche uit Izegem finishte als eerste Belg op de achtste plaats.

De Club La Santa Ironman Lanzarote wordt beschouwd als een zware triatlon. Het evenement valt normaal gezien in mei op de jaarkalender, maar moest vanwege de wereldwijde pandemie wachten tot begin juli. Het eiland vormt een strenge test voor de triatleten met zijn eigen unieke terrein, klimaat en meestal wind. Aan de start verschenen 800 deelnemers uit 52 landen.

De Duitser Andreas Böcherer zegevierde na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen in 8:34’11”. De zege bij de dames ging naar de Deense Michelle Vesterby, ooit nog getraind door Luc Van Lierde.

De Bruggeling nam tot voor kort ook Kenneth Vandendriessche onder de arm en die maakte na twee jaar zijn eerste grote wedstrijd en zijn debuut in een Ironman. Hij kent het eiland als zijn broekzak. Club La Santa is zowel voor hem als vele Belgen een ideaal trainingsoord. Voor de triatleet uit Izegem was Lanzarote het hoofddoel dit voorseizoen.

Tijdens het zwemmen in de baai van Puerto del Carmen zagen we Pampiel Pareyn uit Waregem mee voorin. Maar hij moest tijdens het fietsen en lopen plaatsen vrijgeven. Even leek het erop dat er geen Belg bij de eerste tien zou eindigen, maar Vandendriessche maakte een knappe remonte tijdens het lopen en eindigde als eerste Belg op de achtste plaats in 9:02’20”.

De andere landgenoten: Seppe Odeyn werd 15de, Pamphiel Pareyn 16de, Stenn Goetstouwers 17de, Wouter Monchy 18de en Pieter Heemeryck 26ste.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier