Kenianen grijpen de macht in Oostende-Brugge Ten Miles

We zien Hannes Vandermoere (39) als eerste West-Vlaming, met een eindje verderop Davy Stieperaere. © Foto ACR
Redactie KW

Zondag had met de loopwedstrijd Oostende-Brugge Ten Miles, in een organisatie van ABAV atletiekvereniging, een klassieker van het seizoensbegin plaats. Zowel bij de dames als de heren won een Keniaan, Hannes Vandermoere was de eerste provinciegenoot.

De wedstrijd startte ter hoogte van Proviron in Zandvoorde. Over een afstand van 16 kilometer trokken de lopers op een snel en vlak geasfalteerd autovrij parcours met fikse regenbuien en met een strakke zijlingse wind in de rug langs het kanaal doorheen de polders en Stalhille richting Brugge. De organisatie had de concurrentie van de Crosscup, het BK veldlopen voor masters en misschien ook wel de Urban Trail in Antwerpen.

653 enthousiaste lopers bereikten toch mooi, maar kletsnat, de aankomst van deze zware 23ste editie. Het begin van de Ten Miles werd gedomineerd door een groep van vier lopers met de Keniaan Victor Kirui, Michael Brandenbourg, Lander Van Droogenbroeck en Cedric Van De Putte. Dit viertal had halfweg een voorsprong opgebouwd op Ward Oosterlinck en Sander Verminck, met in hun zog de West-Vlamingen Davy Stieperaere en Hannes Vandermoere.

Kirui wint in 49’40”

De vier voorin hielden aan een hoog tempo stand en in de slotkilometers trok Kirui er alleen vandoor. Hij won in 49’40” of bijna een minuut sneller dan Brandenbourg. Van De Putte werd derde. Hannes Vandermoere, dit jaar in voorbereiding van een triatlon op de lange afstand, werd eerste provinciegenoot op de zevende plaats in 53’08”. De uitgeweken Jabbekenaar Davy Stieperaere finishte als achtste (53’11”), Bjorn Saelens uit Assebroek als tiende (53’58”).

Bij de dames domineerde Naom Rotich Jebet. De Keniaaanse kwam over de eindmeet in 58’45”. Gwendolyne De Deyne (BEHO) werd tweede (1u.00’15”), Charline Vanneste uit Meulebeke derde in 1u.01’06”. Twee andere West-Vlamingen, Heidi Hertveldt en Veronique Coene, vervolledigden de top vijf.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten