KBK Ichtegem rukt op naar zesde plaats

het mannenteam van KBK Ichtegem © JV
Redactie KW

Na een desastreus seizoensbegin is het team van KBK Ichtegem momenteel goed bezig.

Zaterdag ging het op bezoek bij Sporting Brugge, dat geen beroep kon doen op achterspeler Jaro Desplenter en de gekwetste Niels Vanheerentals. Daardoor verhuisde Sander Marchand naar de achterpositie. Beide teams hielden elkaar eerst nog in bedwang, maar nadat Ward Candaele met een leep geplaatste rugworp Ichtegem verder op voorsprong bracht, brak de veer bij de Bruggelingen. Uiteindelijk won Ichtegem verdiend met 23-35 en springt zo over Beitem naar plaats zes.

Leider Sint-Michiels had geen problemen met Lissewege (35-20) terwijl ook Male de goede reeks blijft verderzetten. Het won nu met 28-14 van Menen. De zondagwedstrijden werden uitgesteld.

Bij de vrouwen kende leider Sint-Michiels, voor het eerst zonder de gekwetste speelster van het jaar Nathalie Lievens, geen problemen met Lissewege (32-22). Voor coach Joeri Van Hoecke was deze wedstrijd een uitstekende test in aanloop naar de topper van volgende week tegen Baasrode. Heist zorgde voor een stunt door met het kleinste verschil te winnen van Male (23-24), dat geen beroep kon doen op Ellen Bosma.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier