KBC Sint-Michiels blijft ongeslagen na hoogstaande topper

Het herenteam van Sint-Michiels blijft ongeslagen. Vlnr Robin Grieve, Siebe Timmerman, Jonathan D'Hoore, Jason De Vooght en Hannes Timmerman. © (Foto JV)

Zaterdag ontving leider Sint-Michiels de eeuwige concurrent Jabbeke.

De bezoekers waren het best aan de wedstrijd begonnen, en konden enkele punten uitlopen, door sterk aanvallend werk van Tomas Vandamme, die twee worpen voor zijn rekening nam. Ook kapitein Vincent Mahieu gooide zijn worpen heel secuur. Toen Jonathan D’Hoore op dreef kwam, kon Sint-Michiels zich in de wedstrijd knokken. Aan de rust hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. In de tweede helft kwam Tim Versyck de bezoekende aanval versterken, maar het was opnieuw D’Hoore die zijn team door de moeilijke momenten sleepte. Uiteindelijk won Sint-Michiels met 25-22 en blijft zo samen met Buggenhout op kop. Ze hebben nu vier punten voorsprong op het achtervolgende trio Assebroek, Male en Jabbeke.

De speler-coach van Jabbeke Vincent Mahieu na de nederlaag:”We speelden misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Een overwinning zat er zeker in, maar we zijn gestuit op een excellente Jonathan D’Hoore die ons alle hoeken van het veld liet zien. Het is jammer, want in de terugronde moeten we nu alle toppers thuis winnen, willen we nog kans maken op de titel. Het wordt moeilijk, maar we moeten er blijven in geloven. En met ons geleverde spel zie ik zeker nog mogelijkheden.”

Sporting Brugge won de Brugse derby. Het versloeg Lissewege nipt met 27-29, waarbij Nick Staelen zijn prima wedstrijd net niet met een overwinning beloond zag.

Bij de vrouwen blijven Buggenhout, Baasrode en Sint-Michiels aan de leiding. Dudzele rukt op naar de vierde plaats na een 14-26 zege bij Jabbeke.