De organisatie pakte opnieuw uit met een zogenaamde ultrazwem over een afstand van 10 kilometer. Het startschot voor deze wedstrijd met 35 deelnemers werd gegeven in Hoeke. Daar trokken de zwemmers richting Sluis om aan het houten brugje terug te zwemmen naar het aankomstpunt nabij de brug in Oostkerke.

Wedstrijdrecord net niet gebroken

Bij de heren won Blankenbergenaar Nick Marchand in 2u08'11". Hij kwam hiermee een kleine minuut tekort om het wedstrijdrecord te breken. Dat staat sedert vorig jaar op naam van Bruggeling Davy Billiau. Hij zwom de afstand in 2u07'25. Bram Van der Plas werd op bijna tien minuten tweede. Gertjan Winten op bijna een kwartier derde. Hij moest zelfs Katrien Delaender van de Brugse Zwemkring laten voorgaan. Zij finishte als eerste dame in 2u20'15". Shauni Naert bereikte Oostburg als tweede op bijna twintig minuten na Delaender. De Nederlandse Jessica Nash werd derde.

Op de 7 km ging de winst naar Bavo Geldof voor Wim De Meester en Eric Helsloot. Bij de dames ging de zege naar Celine Tack voor Danièle Van Os. Over een afstand van 3 km was de eerste plaats voor Jordi Van Poucke voor Elias Ares en Jorn De Meyer. Bij de dames won Lisa Vrielinck, dochter van Katrien Delaender, voor Mona Verburgh en Veronique Van Aerde.

Na de competitiezwemmers was het de beurt aan de 74 recreanten. Zij konden kiezen uit drie afstanden: één, twee of drie kilometer zonder tijdsregistratie. Organisator Peter De Meyer klonk na afloop best tevreden. "Dit was een vlekkeloze editie. Uiteraard zorgde het schitterende weer dat iedereen in een happy mood was, wat eindelijk een enorme bijdrage was voor de sfeer op en rond de vaart." (ACR)

De organisatie pakte opnieuw uit met een zogenaamde ultrazwem over een afstand van 10 kilometer. Het startschot voor deze wedstrijd met 35 deelnemers werd gegeven in Hoeke. Daar trokken de zwemmers richting Sluis om aan het houten brugje terug te zwemmen naar het aankomstpunt nabij de brug in Oostkerke. Bij de heren won Blankenbergenaar Nick Marchand in 2u08'11". Hij kwam hiermee een kleine minuut tekort om het wedstrijdrecord te breken. Dat staat sedert vorig jaar op naam van Bruggeling Davy Billiau. Hij zwom de afstand in 2u07'25. Bram Van der Plas werd op bijna tien minuten tweede. Gertjan Winten op bijna een kwartier derde. Hij moest zelfs Katrien Delaender van de Brugse Zwemkring laten voorgaan. Zij finishte als eerste dame in 2u20'15". Shauni Naert bereikte Oostburg als tweede op bijna twintig minuten na Delaender. De Nederlandse Jessica Nash werd derde.Op de 7 km ging de winst naar Bavo Geldof voor Wim De Meester en Eric Helsloot. Bij de dames ging de zege naar Celine Tack voor Danièle Van Os. Over een afstand van 3 km was de eerste plaats voor Jordi Van Poucke voor Elias Ares en Jorn De Meyer. Bij de dames won Lisa Vrielinck, dochter van Katrien Delaender, voor Mona Verburgh en Veronique Van Aerde.Na de competitiezwemmers was het de beurt aan de 74 recreanten. Zij konden kiezen uit drie afstanden: één, twee of drie kilometer zonder tijdsregistratie. Organisator Peter De Meyer klonk na afloop best tevreden. "Dit was een vlekkeloze editie. Uiteraard zorgde het schitterende weer dat iedereen in een happy mood was, wat eindelijk een enorme bijdrage was voor de sfeer op en rond de vaart." (ACR)