Katie Taylor toont zich van smalste kant en doet Delfine Persoon naar ander hotel verhuizen

De verjaardag van Filiep Tampere werd gevierd in New York. Je herkent Delfine Persoon, de jarige en verzorgers Thibault George en Filip Ryckier. © GF
Wouter Vander Stricht

Troubles in New York dinsdag. Bokskampioene Delfine Persoon werd verplicht van hotel te veranderen. Op bevel van haar tegenstander Katie Taylor. Het mentale spelletje is al volop aan de gang. Maar Delfine trok het zich niet al te veel aan en… ging op restaurant de verjaardag van Filiep Tampere vieren. Ontdek hier trouwens de nieuwste aflevering van Delfines videodagboek.

Delfine Persoon en haar entourage waren maandag zowat een etmaal onderweg om zich definitief en wel in het Renaissance Hotel, op een boogscheut van Madison Sqaure Garden, te settelen. Daar liggen bijna alle boksers die op de affiche staan van de prestigieuze meeting van 1 juni gelogeerd. Onder hen ook Katie Taylor.

Dinsdag – in België lopen we zes uur vooruit in de tijd – was Delfine contractueel verplicht om een openbare training te houden. Dat gebeurde in een ring die stond opgesteld in een winkelcentrum.

Boze coach Tampere

En blijkbaar moet deze demonstratie toch danig indruk gemaakt hebben. Plots kreeg het hele West-Vlaamse gezelschap te horen dat ze op laste van Katie Taylor en haar gevolg van hotel moesten veranderen. Dat was uiteraard niet naar de zin van coach Filiep Tampere, die zich ook behoorlijk druk maakte. Taylor opperde dat ze niet in contact wilde komen met Delfine Persoon in aanloop naar de kamp. Alle fans die al in New York waren, suggereerden het been stijf te houden. “Niet plooien, Delfine.”

Thibault George, Filiep Tampere, Delfine Persoon en Filip Ryckier met de indrukwekkende verschijning die Antony Joshua is.
Thibault George, Filiep Tampere, Delfine Persoon en Filip Ryckier met de indrukwekkende verschijning die Antony Joshua is.

Het hotel was immers ook door de organisatie aangeduid. Maar uiteindelijk bleek dat Taylor contractueel had laten opnemen dat Delfine niet in hetzelfde hotel mocht verblijven. Uiteraard kon zij ook op zoek naar een ander stekje, maar dat wilde ze liever niet.

Amerikaanse pesterijen

Zo moesten Delfine Persoon, Filiep Tampere en hun twee verzorgers een ander hotel vinden en dat werd het Mondrian Park Avenue hotel. Dat bracht natuurlijk een nutteloze rompslomp en een hele verhuis met zich mee, maar in het kamp-Persoon verwachtte men op voorhand al dat de Amerikanen de grote trukendoos eens stevig zouden opentrekken.

Het mentale spelletje is begonnen, maar ondertussen laat Delfine ook weten dat ze de trip goed verteerd heeft. Meer zelfs: dinsdagavond ging het hele gezelschap op restaurant. Coach Filiep Tampere vierde immers zijn 56ste verjaardag. Een stukje vis voor Delfine, maar de drie heren verorberden een Amerikaanse steak zoals die bij ons niet serveren. Grote koeien moeten het daar zijn.

Een stukje vlees...
Een stukje vlees…

Maar niet iedereen in de VS gedraagt zich zoals de Ierse tegenstandster en haar Amerikaanse entourage. Anthony Joshua, de man die het bij de zwaargewichten zal opnemen tegen Andy Ruiz in de hoofdkamp in Madison Square Garden, ging graag op de foto.

Ook Hassan N'Dam, die zaterdag om de WBC- en WBA-titel vecht, liepen Delfine en Filiep al tegen het lijf. De Kameroener die in Monaco resideert komt uit tegen de ongeslagen Calum Smith.
Ook Hassan N’Dam, die zaterdag om de WBC- en WBA-titel vecht, liepen Delfine en Filiep al tegen het lijf. De Kameroener die in Monaco resideert komt uit tegen de ongeslagen Calum Smith.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.