Karate Club Knokke viert Vlaamse kampioenen

Redactie KW

Karate Club Knokke organiseerde zondag samen met JKA Vlaanderen voor het zoveelste jaar op rij het Vlaams kampioenschap JKA Jongeren, in sporthal De Stormmeeuw.

De wedstrijdvorm was Ippon (reglement BAKF) met de disciplines Kata en Kumite voor de leeftijden pupillen tot en met de miniemen, of drie leeftijdsgroepen tussen acht en twaalf jaar.

De Japan Karate Association, kortweg JKA, is een karateschool binnen de karatestijl Shotokan, wat ook in de club in Knokke-Heist wordt beoefend. Op het Vlaams kampioenschap kwamen de betere jonge karateka uit de diverse Vlaamse provincies die op het voorbije provinciaal kampioenschap een podiumplaats behaalden in actie.

Zij die in Knokke-Heist zondag goed waren voor een plaats bij de eerste acht konden zich opmaken voor de Belgische kampioenschappen, op 26 april in Brain L’Alleud. Er was op het Vlaams kampioenschap een deelname van circa 250 jongeren. De hoogste gordel die kon meedoen was blauw. “De kinderen van mijn club hebben het goed gedaan”, zegt voorzitter Ann Vantorre van Karate Club Knokke. Zij behaalden alvast een podiumplaats: Hakiri Manar (10 jaar) brons voor kumite, Benchikha Aziza (11 jaar) brons voor kata en Jacobs Audran (9 jaar) brons voor kumite. De ploeg bestaande uit Jacobs Audran, Muyllaert Felipe en Benbaibouda Rania was goed voor goud en de Vlaamse titel voor kumite. (ACR/ GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier