Kanoclub De Paddel start nu ook met G-werking

De Paddel wil heel wat activiteiten op Dikkebusvijver ontplooien.© EF
De Paddel wil heel wat activiteiten op Dikkebusvijver ontplooien.© EF
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Kanoclub De Paddel uit Dikkebus (Ieper) is begonnen met een G-sportwerking binnen de club. Dit gebeurde in samenwerking met Sport-Vlaanderen en G-sport Vlaanderen.

“Tussen september en december vorig jaar werd een crowdfundingsactie op poten gezet, waar het jeugdbestuur van De Paddel zijn schouders onder zette”, vertelt secretaris Elleke Andries. “G-Sport Vlaanderen gaf de nodige ondersteuning, maar de club moest heel wat creativiteit aan de dag leggen om aan de nodige centen te raken. Zeker nu de mogelijkheden beperkt waren tijdens deze coronatijden.”

Pedalo’s voor 6 personen

“Eind december werd het doel van de crowdfundingsactie bereikt en kan de club 4 pedalo’s voor 6 personen aankopen die heel toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Zo kunnen zij nu zelf, met hun gezin, samen op het water. Nergens anders in West-Vlaanderen varen zulke pedalo’s waar je comfortabel met 6 personen mee kan varen.”

“Samen met de 6 andere gerenoveerde pedalo’s kunnen in totaal 36 mensen tegelijkertijd op de vijver. De Paddel zit ondertussen in de laatste fase van het project, namelijk de bedanking van de sponsors en de mogelijkheden bekendmaken bij het brede publiek. De club kijkt enorm uit naar het moment wanneer de pedalo’s te water zullen gelaten worden.”

Nog meer mogelijkheden

De club heeft nog meer plannen met de nieuwe pedalo’s. Men zou die willen verhuren zodat de mensen via een app op een tablet de geschiedenis van de vijver kunnen ontdekken. “Ook zouden er boottochtjes voor natuurliefhebbers kunnen georganiseerd worden om vogels te spotten of de vijver van een andere kant te leren kennen.”

“De pedalo’s bieden tal van mogelijkheden, maar de prioriteit ligt wel bij de G-sport. Mooie plannen om de investering terug te verdienen en over te gaan naar een volgend project. Zo wil De Paddel er ook verder toe bijdragen om Dikkebusvijver weer wat op te fleuren”, besluit Elleke Andries.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.