Kamp voor IBO-Continental title op Ingelmunsters Boksgala

De organisatoren van het Ingelmunsterse boksgala Wouter Dujardin, Marnix Dujardin en Peter Kerkhof, samen met sponsor Xavier Van Honsebrouck. © foto Frank
Redactie KW

Op het zevende Ingelmunsterse Boksgala strijden de Noord-Fransman Maidin Elgarni en de Spanjaard Brian Pelaez op 2 februari voor de IBO-Continental Super Featherweight Title. Op de affiche staan nog drie prof- en vijf amateurkampen met onder andere Bruggeling Sergei Ballegeer en Meulebekenaar Hakim Ben Ali.

Volgens de organisatoren Marnix en zoon Wouter Dujardin is de International Boxing Organization (IBO) niet de grootste boksbond, maar wel de bond waar een tegenstander aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om voor een titel te mogen boksen. “Voor het vacante Continental Championship moeten de boksers tussen de 50ste en de 75ste plaats op de WK-ranking staan. Ze worden ook gescreend door de IBO en mogen hun twee laatste kampen niet verloren hebben”, legt Marnix Dujardin uit.

Sterke Noord-Fransman

De tegenstander voor Maidin Elgarni uit Roubaix, die in Ingelmunster al een keer tegen Innocent Anyanwu bokste, was volgens Marnix Dujardin niet gemakkelijk te vinden. “Scheidsrechter Daniel Vande Wiele gaf een lijst door van boksers uit Frankrijk en Spanje die volgens hem mogelijke tegenstanders voor de nog steeds ongeslagen sterke Noord-Fransman konden zijn. Het werd uiteindelijk de 23-jarige Madrileen Brian Pelaez, die elf kampen bokste waarvan hij er acht won, hoofdzakelijk tegen ervaren tegenstanders. Pelaez staat vijfde op de Spaanse ranking.”

De 25-jarige Maidin Elgarni heeft 13 profkampen op zijn actief en won ze alle 13, waarvan drie keer met ko. Hij won ook al drie keer de Franse titel. We zagen hem al een paar keer aan het werk tijdens zijn trainingen en het wordt zeker een kamp die voor vuurwerk zal zorgen”, vult Wouter Dujardin aan.

De Beer van Brugge

“Bruggeling Sergei Ballegeer (28), alias de Beer van Brugge, die op het Kerstboksgala in Izegem niet kon boksen omdat zijn tegenstander die dag een ongeval had, mag in zijn derde kamp de handschoen opnemen tegen Lucas Brognard (29) uit de Franse stal Miletti uit Pas-de-Calais. Hij bokste al drie kampen waarvan hij er één won en krijgt in Ingelmunster een heel gemotiveerde Ballegeer tegenover zich.”

Sergei Ballegeer.
Sergei Ballegeer.© foto Davy Coghe

Hakim Ben Ali uit Meulebeke heeft al 26 kampen achter zijn naam waar hij er 20 van won. In Ingelmunster neemt hij het op tegen de ervaren Fransman Matthieu Lehot. “Hakim is twee keer Belgisch kampioen geweest en bokste voor verschillende grote titels als de WBC Francophone, de EBU European Union Title en de WBA International Title in Engeland. Hij is een technisch verfijnd bokser. Lehot won elf van zijn 21 profkampen dus dat wordt wellicht een evenwichtige kamp tussen twee ervaren rotten.”

Hakim Ben Ali.
Hakim Ben Ali.© foto Bart

En dan is er ten slotte nog een vierde profkamp tussen Michael Pareo uit Tubize, die een jaar niet bokste en nu de draad weer opneemt tegen Steve Eloundou Ntere uit de stal van Alain Denon. “Voor Ntere is het zijn eerste profkamp. Als amateur won hij 11 van zijn 14 kampen.”

After-boks-party

Bij de amateurs boksen onder meer de West-Vlamingen Kenneth Deltour en Mathias Dubaere van het plaatselijke BC Monteyne, Amy Naert van Deco Boxing Team, Shabangi Batulegi van BC Poperinge en Younis Rahmani van BC Oostende.

Na het Boksgala is er een after-boks-party in de kantine van Mandel United. Die is voor iedereen vrij toegankelijk.

(IB)

Info en tickets

Het boksgala van de vzw WPM Promotions (Marnix en Wouter Dujardin en Peter Kerkhof) in de sporthal in de Bollewerpstraat 92A in Ingelmunster van zaterdag 2 februari begint om 19.30 uur.

De publieke weging vindt de dag voordien plaats om 19 uur in fitnesscentrum Onegym in de Hugo Verriestraat 4 in Emelgem.

Elite: Michael Pareo vs. Steve Eloundo Ntere, Sergei Ballegeer vs. Lucas Brognard, Hakim Ben Ali vs. Matthieu Lehot, Brian Pelaez (Spanje) vs. Maidin Elgarni voor de IBO Continental Championship Super Featherweights.

Liefhebbers: Kenneth Deltour (BC Monteyne) vs. Younis Rahmani (BC Oostende), Emran El Boudjani (Falcons) vs. Jonathan Dhondt (BC Asse), Amy Naert (Deco BT) vs. Anouk Echteld (Ned.), Mathias Dubaere (BC Monteyne) vs. Shabangi Batulegi (BC Poperinge) en Odiga Langanga vs. Mohamed Molay Khatib (Enghien).

Tickets: staanplaatsen 15 euro in vvk en 20 euro add, zitplaatsen 25 euro in vvk en 30 euro add, balkon 35 euro in vvk en 40 euro add. Ze zijn te verkrijgen via 0485 79 58 03, 0486 71 38 11 of in café Riva, Gravinnestraat 17, Ingelmunster (051 30 46 79). (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.