Kallemoeietriatlon hoopt opnieuw 200 deelnemers te verwelkomen in Beernem

foto AVH
foto AVH
Redactie KW

Op zondag 13 juni organiseert de vereniging achter de Kallemoeietriatlon weer een editie van de populaire wedstrijd in het Beernemse. Al een tweehonderdtal atleten tekent present en de organisatoren rekenen op versoepelingen om de editie van 2021 zo ‘normaal’ mogelijk te organiseren.

Volgens de huidige maatregelen staat in juni een editie voor maximaal driehonderd atleten op het programma. Bij versoepelingen mag dat aantal verhoogd worden: “In de vorige jaren deden telkens vier- à vijfhonderd deelnemers mee. We waren praktisch elk jaar volzet. Dit jaar wilden we zelf het initiatief nemen om een editie te organiseren. We gaan uit van verschillende scenario’s en houden in het slechtste geval rekening met een afgelasting. Dan krijgt iedereen zijn inschrijvingsgeld terug”, zegt Martin D’Haeninck, voorzitter van het Kallemoeie Triatlon Comité.

“Maar als we iets willen organiseren, moeten we onze voorbereidingen treffen”, gaat D’Haeninck verder. “Ook financieel trekken we ons plan, maar zonder de bijdrage van de triatlonbond zouden we dit nooit kunnen. Gelukkig hebben we ook een spaarpotje.”

De Kallemoeietriatlon verwelkomt dit jaar opnieuw deelnemers in trio’s en clubs. Verschillende triatlonclubs tekenden al present en willen hun clubkampioenschap tijdens de wedstrijd in Sint-Joris organiseren.

Nieuwe strijd

Vorig jaar kon de Kallemoeietriatlon niet doorgaan, dit jaar verheugen deelnemers én organisatoren zich op een nieuwe strijd. “De eerste reacties zijn lovend en enthousiast. Er worden namelijk nog altijd wedstrijden afgelast, aangezien de maatregelen op dit moment nog te streng zijn. Atleten zijn heel blij omdat ze elkaar tijdens onze editie nog eens terugzien en hun vorm waar ze lang voor trainen kunnen testen. We treffen op dit moment alle voorbereidingen om alles zo goed mogelijk te organiseren.”

Een extra moeilijkheid bij de voorbereidingen dit jaar is de zoektocht naar 62 seingevers die de wedstrijd in goede banen moeten leiden. “De meeste seingevers zijn iets ouder en jammer genoeg zijn enkele van onze gebruikelijke seingevers overleden. Een aantal anderen ziet het waarschijnlijk niet zitten, aangezien corona nog niet helemaal zal verdwenen zijn. We hopen in de komende maanden nog een aantal extra vrijwilligers te vinden. Seingevers vinden zal dit jaar een groot probleem zijn”, besluit de voorzitter.

(AVH)

Wie wil meewerken, mag zich melden op de website www.kallemoeietriatlon.be of via 0475 876 191. Vrijwilligers krijgen een vergoeding

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.